Які наслідки для організму має погано пережована їжа

Деякі проблеми зі здоров’ям можуть виникати просто через те, що ми погано пережовуємо їжу.

Їсти на ходу стало для багатьох звичкою. Щоб швидше перекусити й побігти далі, ковтаємо їжу, не розжовуючи її належним чином. Ми навіть не надаємо цьому значення. Але організм почувається некомфортно. І дуже скоро він про це починає сповіщати неприємними симптомами. 

Здуття, закреп, діарея. Щоб їжа розщепилася, підшлункова виробляє ферменти, а жовчний міхур – жовч. Якщо їжа погано пережована, вона потрапляє в шлунок і кишечник у вигляді більших частинок, які важче розщеплюються. Бактеріям  кишечника важко з нею впоратися і виникають проблеми з травленням.

Печія. Неправильне жування може сприяти печії. У процесі жування в шлунку виробляється соляна кислота – так організм готується до того, щоб переробити з’їдене. Якщо подрібнювати їжу неналежним чином, кислоти виділяється мало, і вона не може впоратися зі своїм завданням. Від взаємодії соляної кислоти й залишків їжі можуть з’являтися пухирці повітря, які підіймаються у стравохід і викликають печію.

Щоб уникнути дискомфорту, гастроентерологи рекомендують їсти, не поспішаючи, смакуючи кожен шматочок страви. Пережовувати його потрібно 20-30 разів, щоб потім все добре перетравилося й засвоїлось.

Вас це може зацікавити: Який горіх допоможе позбутися печії за кілька хвилин

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист