Які продукти в холодильнику найшкідливіші для організму

Ми використовуємо пластикові контейнери для зберігання готової їжі, бо дуже зручні. І не думаємо про на те, наскільки вони шкідливі для організму.

Залишки вечері, куплена в супермаркеті запіканка, заготовки для салату – найчастіше все це зберігається в холодильнику у пластиковій тарі. Вона добре справляється зі своїм завданням – зберігає свіжість продуктів, не дозволяє  їм обвітрюватися. Але попутно ділиться з ними надзвичайно токсичною речовиною – бісфенолом А (BPA).

Цю хімічну сполуку почали використовувати у виробництві пластикових матеріалів ще в 1960-х роках. Все було добре, поки з них не стали виготовляти тару для продуктів харчування. Коли їжа контактує з пластиком, існує ймовірність того, що вона поглине частину BPA.

За даними Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA), BPA безпечний у дуже низьких концентраціях, які можуть потрапляти в деякі продукти харчування. Однак у серйозних кількостях він несе серйозну загрозу для здоров’я людини.

Дослідження показали, що BPA  негативно впливає на фертильність, може спричиняти серйозне пошкодження очей, алергічні реакції шкіри та подразнення дихальних шляхів. Крім того, може порушити функціонування гормональної системи, вплинути на когнітивні функції та метаболізм. Деякі дослідження пов’язують BPA з підвищенням кров'яного тиску.

Лікарі з Гарвардського університету радять бути обережними і мінімізувати контакт продуктів харчування з пластиком – частіше користуватися скляним посудом, з нержавіючої сталі або порцеляни. Принаймні, обирати якісну тару, в якій BPA відсутній.

Фахівці з клініки Майо в свою чергу застерігають розігрівати їжу в пластикових  контейнерах і мити їх у посудомийних машинах – тепло може з часом зруйнувати BPA, і він вивільниться в їжу.

Вас це може зацікавити: Вчені виявили серйозну загрозу, яку несе здоровю чорний пластик

Що не можна зберігати в пластикових контейнерах, щоб потім не пошкодувати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист