Дешево й сердито: три види тканин, які можуть зіпсувати про вас враження

Оригінальна трендова річ, яка ідеально на вас сидить, виглядатиме однак дешево і не матиме вау-ефекту, якщо вона з неправильної тканини.

Від матеріалу залежить дуже багато. Один може якусь простеньку одежинку перетворити на стильну деталь аутфіту, яку не соромно вдягнути на статусний захід. Інший здатен опустити ваш рівень нижче плінтуса. Підказуємо, з якими тканинами слід бути дуже обережними.

Поліестер

Шовкова блузка – це обов’язкова річ у гардеробі не тільки ділової жінки, а й тієї, яка віддає перевагу добротним якісним речам. Шовк виглядає елегантно і статусно, при цьому – досить стримано й благородно. Так само благородно він і зношується. Ще з його плюсів – натуральна тканина відштовхує запахи (якщо спітнієте, оточуючі цього не відчують) і гарно вентилюється.

Поліестер – зовсім інша історія. Його блиск видно за кілометр. Він не драпірується такими природніми хвилями, як шовк. Швидко вигорає на сонці, дуже мнеться, не пропускає повітря і вбирає запахи.

Льон

Приємна на дотик тканина і дуже комфортна – у спекотні дні холодить. Але льон має один дуже неприємний мінус: мнеться і залишає сильні заломи. У такому пожованому вигляді без проблем можна тусуватися з друзями. Але з’явитися на діловій зустрічі (чи навіть прийти в офіс) – неприйнятно. Якщо тільки це не суміш бавовни та поліестеру – вона набагато краще тримає форму і не сильно мнеться.

Якщо хочете зрозуміти, як носитиметься лляний виріб, перевірте це в магазині: зімніть в руці край тканини і потримайте кілька секунд. Якщо після цього вона почне розпрямлятися, проблем із заломами практично не буде.

Тканини, що скочуються

Враження від стильного светра чи вовняної сукні буде зіпсоване, якщо раптом виявиться, що вони в окремих місцях (зазвичай на бокових швах, внизу виробу та на рукавах покриті ковтунцями. Такий одяг виглядає неохайним, а рейтинг його власника відразу падає. Не скочується вовняна тканина із сировини високої якості та вироби з додаванням поліестеру. Але й до них потрібно постійно придивлятися, щоб у разі необхідності позбутися ковтунців з допомогою спеціального пристрою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист