Ідеальна глазур для паски: 4 рецепти, які стануть вашими улюбленими

Глазур – прикраса для великодньої паски, яка робить її привабливішою і ще смачнішою. А заодно –  геніальний спосіб приховати нерівності, які часто з’являються при випіканні.

Білкова глазур

Глазур за цим рецептом виходить смачна, але при нарізанні трохи кришиться.  

120 г цукрової пудри

1 яєчний білок

1 ч. л. лимонного соку

Збити білок, потроху додаючи в нього цукрову пудру та сік лимона. Коли маса стане пишною, гладкою та блискучою, змастити паски і залишити підсихати.

Білкова глазур з желатином

Блищить, не липне і не обсипається при нарізанні, саме тому їй віддає перевагу багато господинь.

1 чайна ложка желатину (з невеликою гіркою)

4 столові ложки води

100 г цукрової пудри

кілька крапель лимонного соку

Залийти желатин 2 ст. л. холодної води, розмішати і відставити, щоб набух. У невелику каструлю всипати цукрову пудру, лимонний сік і решту води. Все перемішати, довести до кипіння і зняти з плити. Додати желатин і відразу ж збити міксером на великій швидкості до густу кремоподібної маси. Нанести на паску. Майте на увазі, застигає така глазур довше, ніж білкова. Тому найкраще покривати неї паски увечері.

Глазур з маршмелоу

Теж не розтікається і не кришиться. А ще гарно тримає форму.

100 г маршмелоу

100 г цукрової пудри

2 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. вершкового масла

До маршмелоу додати половину лимонного соку  та масло і поставити на водяну баню. Помішувати, доки маса не стане однорідною. Зняти з вогню, додайте сік, що залишився, цукрову пудру і перемішати. Нанести на паски. Для застигання знадобиться кілька годин.

Шоколадна глазур

Для  любителів шоколаду – найкращий варіант.

100 г цукру

5 ст. л. какао

6 ст. л. молока

80 г вершкового масла

У сотейнику з товстим дном змішати молоко, цукор та какао за допомогою віночка. Довести до кипіння, додати масло і вимкнути. Ретельно розмішати і нанести на паски. Якщо хочете, щоб помадка застигла швидко, поставте паску в холодне  місце.

Вас це може зацікавити: Ідеальний рецепт паски – виходить навіть у тих, хто не вміє смажити яєчню

Секрети ідеальної паски: 7 нюансів, які вам потрібно знати про приготування великодньої випічки

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист