Найкращі продукти для здоров’я мозку

Підтримка здоров’я мозку актуальна і в 30, і в 60 років. Найпростіше, що ми для нього можемо зробити, кажуть фахівці, смачно їсти. А саме вводити в раціон ті продукти, які покращують пам’ять і когнітивні функції.

Зниження когнітивних функцій (воно включає погіршення пам’яті, труднощі з концентрацією уваги та обробкою інформації) може бути природною частиною старіння. Або ж – результатом перевтоми чи стресу. Але якою б не була причина, їжа, багата на антиоксиданти та омега-3 жирні кислоти, допоможе «прочистити мозок» і ясніше мислити.

Нейробіолог Роберт Лав і доктор Шінтані з Гарвардського університету радять  більше вживати наступних продуктів.

Насіння льону та жирна риба. Обидва продукти – джерело омега-3 жирних кислот, які покращують зв’язок між клітинами мозку і підвищують його продуктивність. Деякі  досліджень показують, що підвищене споживання омега-3 може сповільнити вікове погіршення когнітивних функцій і захистити від деменції та хвороби Альцгеймера.

Чорниця. Антиоксиданти в цій ягоді сприяють нейтралізації вільних радикалів у мозку, які можуть спричинити окислювальний стрес і пошкодити клітини мозку. Іншими словами, чорниця допомагає захистити клітини мозку від старіння.

Куркума. Ця спеція актуальна в раціоні завжди, оскільки має дуже великий спектр дії.

Її активна діюча речовина куркумін – потужний протизапальний засіб. Він допомагає зменшити запалення в мозку, підтримуючи його здоров’я мозку та захищаючи від погіршення когнітивних функцій. Найкращу ефективність демонструє в поєднанні з чорним перцем, який сприяє кращому засвоєнню куркуміну.

Вас це може зацікавити: Що зїсти для покращення памяті: 7 продуктів, які стимулюють роботу мозку

Ці 3 продукти нейробіологи радять вживати щодня – вони сприяють утворенню нових клітин у мозку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист