Щоранку мами школярів ламають голови, що покласти дітям в ланчбокс. У пріоритеті те, що вони люблять. Але дієтологи радять врахувати й інші важливі моменти: їжа має бути ситною, здоровою і збалансованою.
Те, що ми їмо, впливає на наше фізичне та психічне здоров’я, кажуть експерти з правильного харчування. Коли йдеться про дітей, пише The Mirror, збалансована їжа може підвищити їхню витривалість, додати енергії, щоб вистачило на весь день, і «підгодувати» мозок, поліпшуючи розумові процеси.
Ці продукти відповідають усім перерахованим критеріям і стануть ідеальним доповненням до шматочка корисної запеченої курки чи індички, цільнозернових хлібців тощо:
● бебі-шпинат. Джерело вітамінів A, C, K1, фолієвої кислоти та заліза. Ключовий компонент – залізо. Воно дає енергію, оскільки бере участь у синтезі червоних кров’яних тілець, що транспортують кисень по всьому тілу. Дефіцит заліза може призвести до втомлюваності, що в свою чергу впливає на успішність навчання. Якщо дитина не дуже позитивно налаштована на шпинат, можна його класти на бутерброди замість листя салату. Молодий шпинат (бебі) ніжніший і смачніший, ніж зрілий;
● авокадо. Містить вітаміни С, Е, К, В3 і В6, коензим Q10. Останній поліпшує когнітивні функції, сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу;
● банани. Чудове джерело енергії. Містять клітковину, яка допомагає організму повільно засвоювати природні цукри. Енергії, отриманої таким чином, вистачає надовго;
● сушене манго. Альтернатива солодощам – цукеркам, шоколаду, печиву. Має високий вміст вітаміну С і харчових волокон, чудово зміцнює імунітет і сприяє тривалому відчуттю ситості.
Вас це може зацікавити: Фахівці називають чотири причини, чому під час їжі дітям не можна показувати мультики
Вчені назвали напій, який формує у дітей корисні харчові звички