Палтус на грилі з овочами – легка літня страва за 30 хвилин

Риба, приготована на грилі, це завжди смачно. А якщо йдеться про палтус, до того ж з овочами, про кращу вечерю годі й мріяти.

1 стейк палтуса

1 зубчик часнику

10 мл бальзамічного соусу

20 г оливкової олії + трохи для гриля

1/2 лимона

1 баклажан

1 жовтий болгарський перець

6 великих оливок

щипка цукру

базилік, сіль, перець за смаком

Філе палтуса розморозити за кімнатної температури, лишню рідину видалити паперовим рушником.

З'єднати бальзамічний соус, оливкову олію, сік лимона та щіпку цукру і добре перемішати до стану емульсії. Додати до соусу подрібнені зубчики часнику і сіль, розділити соус на дві частини.

Змастити стейк палтуса половиною соусу і залишити маринуватися на 15 хвилин.

Баклажан нарізати кружальцями, посолити і дати постояти, щоб з них вийшла гіркота. Змити зайву сіль, обсушити.

Змастити решітку гриля невеликою кількістю олії та підсмажити шматочки баклажану до готовності. У мисці з'єднати їх із нарізаним на кубики болгарським перцем і цілими оливками, додати базилік. Приправити другою половиною соусу і дати постояти, щоб усі смаки з'єдналися.

Підсмажити рибний стейк на максимально розігрітому грилі по 3-4 хвилини з кожного боку.

Подати палтус разом із овочами і приправити меленим перцем під час подачі.

Вас це може зацікавити: Філе пангасіуса в лимонно-гірчичному соусі, запечене в духовці – простий і смачний рецепт

Перлова крупа з фореллю: рецепт смачної страви, яка нічим не поступається різотто

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист