Риба, приготована на грилі, це завжди смачно. А якщо йдеться про палтус, до того ж з овочами, про кращу вечерю годі й мріяти.
1 стейк палтуса
1 зубчик часнику
10 мл бальзамічного соусу
20 г оливкової олії + трохи для гриля
1/2 лимона
1 баклажан
1 жовтий болгарський перець
6 великих оливок
щипка цукру
базилік, сіль, перець за смаком
Філе палтуса розморозити за кімнатної температури, лишню рідину видалити паперовим рушником.
З'єднати бальзамічний соус, оливкову олію, сік лимона та щіпку цукру і добре перемішати до стану емульсії. Додати до соусу подрібнені зубчики часнику і сіль, розділити соус на дві частини.
Змастити стейк палтуса половиною соусу і залишити маринуватися на 15 хвилин.
Баклажан нарізати кружальцями, посолити і дати постояти, щоб з них вийшла гіркота. Змити зайву сіль, обсушити.
Змастити решітку гриля невеликою кількістю олії та підсмажити шматочки баклажану до готовності. У мисці з'єднати їх із нарізаним на кубики болгарським перцем і цілими оливками, додати базилік. Приправити другою половиною соусу і дати постояти, щоб усі смаки з'єдналися.
Підсмажити рибний стейк на максимально розігрітому грилі по 3-4 хвилини з кожного боку.
Подати палтус разом із овочами і приправити меленим перцем під час подачі.
Вас це може зацікавити: Філе пангасіуса в лимонно-гірчичному соусі, запечене в духовці – простий і смачний рецепт
Перлова крупа з фореллю: рецепт смачної страви, яка нічим не поступається різотто