Один інгредієнт врятує від запаху смаженої цибулі.
Небагато знайдеться страв, які не потребують додавання цибулі. Сира, варена, смажена – у будь-якому вигляді вона надає страві особливого смаку. А заодно – аромату.
Цей аромат під час приготування розповсюджується далеко за межі кухні. Ним пахне волосся, одяг – буквально все.
Витяжка не рятує – доводиться відчиняти вікна, що взимку не дуже комфортно.
Однак є гарна новина: неприємний запах можна нейтралізувати. Для цього під час смаження цибулі слід додати на сковороду один інгредієнт, який є у кожної господині: харчову соду.
На 2-3 цибулини достатньо третину чайної ложки соди. Якщо цибулі більше, кількість соди теж слід збільшити. І пасерувати, як завжди.
Харчова сода не лише позбавляє від неприємного запаху. Вона прискорює процес карамелізації цибулі і запобігає її підгоранню. Однак важливо не перестаратися, інакше цибуля стане надто м’якою.
Для здоров’я такий спосіб смаження також корисний, оскільки сприяє кращому перетравлюванню овоча.
Вас це може зацікавити: Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти цибулю
Жовта, біла, червона і шалот: яка цибуля більш гірка і корисніша для здоров’я