«Прісцилла» (2024): захоплюючий біографічний фільм про непросте життя дружини Елвіса Преслі

11 січня в український прокат вийшла стрічка «Прісцилла» режисерки Софії Копполи. У центрі сюжету дружина короля рок-н-ролу Елвіса Преслі Прісцилла та історія її стосунків із чоловіком – від моменту першої зустрічі й до рішення про розлучення.

Прем'єра фільму відбулася на Венеціанському міжнародному кінофестивалі у 2023 році, де виконавиця головної ролі Кейлі Спені отримала «Кубок Вольпі» у категорії «Найкраща жіноча роль». Образ короля рок-н-ролу у картині виконав Джейкоб Елорді.

Школярка Прісцилла Больє сумує за Техасом, де жила з матір'ю та вітчимом-військовим, поки його наприкінці 50-х не перевели на службу до Вісбадену в Західній Німеччині. На новому місці у сором'язливої, скромної та вихованої дівчинки немає ні друзів, ні заняття до душі.

Але одного разу все змінюється – в кафе з нею знайомиться офіцер і запрошує відвідати будинок Елвіса Преслі, який тут проходить службу. Той уже знаменитий, і Прісцилла, звичайно, тремтить від можливості познайомитися з кумиром. Спільними зусиллями вона та її новий приятель у формі вмовляють батьків Прісцилли відпустити її на вечірку у Преслі.

За першою зустріччю слідує друга, перший боязкий поцілунок, спонтанна поїздка до Вегаса, знайомства з сім'єю та друзями-музикантами. Зрештою, переїзд до Мемфісу, де Прісцилла має закінчити школу і фактично бути ув'язненою в маєтку Грейсленд, поки співак знімається в кіно і потрапляє на обкладинки журналів у компанії чергової «пасії».

Прісцилла витерпить це все. Дочекається – через 7 років після знайомства – пропозиції та весілля, народить дочку. Тільки от від шаленого, трепетного, світлого першого кохання за цей час не залишиться і сліду…

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист