Якщо ви любите груші і руколу, цей салат для вас. Поєднання улюблених інгредієнтів із сиром обіцяє просто вибух смаку.
Цей салат ідеально підходить для святкового столу. Але якщо хочеться себе порадувати чимось смачним і вишуканим, не відкладайте – готуйте прямо зараз.
1 груша
1 пучок руколи
50 г волоських горіхів
60 г сиру дорблю
Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
1 ч. л. меду
1/2 ч. л. зернистої гірчиці
Руколу добре промити та просушити паперовим рушником.
Грушу нарізати вздовж слайсами. Для карамелізації розігріти мед на середньому вогні та обсмажити скибочки груші з двох сторін до золотистого кольору.
Горіхи нарізати великими шматочками або просто роздавити трохи в ступці. Далі швидко обсмажити їх у тому ж меді, де карамелізувалася груша (на середньому вогні).
Зробити заправку з олії, лимонного соку, меду та зернистої гірчиці.
На велику плоску тарілку викласти руколу, а потім грушу. Розкришити сир дорблю і довільно розкласти волоські горіхи.
В кінці полити салат заправкою (краще робити це безпосередньо перед подачею).
Вас це може зацікавити: Кавун на грилі, фета і шпинат – салат, який підкорить ваше серце