Рататуй вважається однією з найсмачніших овочевих страв прованської кухні. Готується просто, а продукти можна легко знайти на будь-якому ринку або в супермаркеті.
1 баклажан
1 кабачок
2 болгарські перці
500 мл томатного соусу
4 помідори (можна різнокольорові)
1 цибулина
петрушка (для прикраси)
оливкова олія
сіль, чорний перець, орегано, прованські трави (за смаком)
Обсмажити на оливковій олії дрібно нарізану цибулю і болгарський перець. Посипати сіллю, чорним перцем, орегано. Додати томатний соус.
Нарізати кільцями кабачок, баклажан, помідори.
На дно керамічної форми для запікання вилити соус і акуратно викласти овочі, чергуючи шматочки.
Змастити оливковою олією, посипати сіллю, перцем, прованськими травами.
Запікати 50 хвилин при температурі 190°С. Перед подачею посипати петрушкою і трохи остудити.
Вас це може зацікавити: Італійські рулетики інвольтіні: рецепт смачної страви на кожен день і для святкового столу
Спаржа, запечена в тісті: просто і оригінально