Тренди електричного опалення: обираємо стильні прилади

Центральна система опалення не завжди справляється зі своїм завданням. У квартирі може бути прохолодно, тому не втрачають актуальності електричні обігрівачі. Раніше ці прилади виглядали не найкращим чином. Але сьогодні вони можуть стати справжньою прикрасою інтер’єру. Обираючи обігрівач, треба пам’ятати, що перш за все він має виконувати своє функціональне призначення – опалювати приміщення. Тому при виборі треба звернути увагу на конструктивні особливості та принцип дії приладу. А потім обирати його дизайн.

Види обігрівачів

За конструкцією та принципом дії обігрівачі поділяються на наступні види:

• Керамічні. Новий тренд в автономному опаленні. Головна перевага такого обігрівача полягає в дизайні – керамічна панель опалення може бути справжнім шедевром. Вона може мати малюнок або орнамент. Великий вибір дизайнерських рішень дозволяє підібрати варіант до будь-якого інтер’єру.

• Масляні. Зовні такі обігрівачі виглядають як прості радіатори. Але масляні батареї мають іншій теплоносій – вони заповнені мінеральним мастилом, яке нагрівається ТЕНом. Такі обігрівачі досить ефективно опалюють приміщення. Завдяки своєму зовнішньому вигляду вони не впадають в очі та майже не виділяються в інтер’єрі. Переважно вони виконані в білому кольорі. Окремі моделі можуть бути чорними. Такі варіанти дозволяють зробити цікаві акценти в дизайні кімнати.

• Конвекційні. Виглядають як плоскі металеві панелі з отворами для повітря. Переважно мають білий колір, завдяки чому не дуже виділяються в інтер'єрі. Конвектори можна приховати за екраном з оригінальним дизайном.

• Інфрачервоні. Зовні схожі на звичайні світильники. Але на відміну від них обігрівачі мають галогенну лампу, яка виділяє інфрачервоне світло. Воно нагріває не повітря, а об’єкти навколо себе. Завдяки такому принципу дії інфрачервоні обігрівачі не шумлять при роботі. Їх можна встановлювати на верандах та терасах. Вуличні моделі схожі на ліхтарі. Вони стануть стильним доповненням екстер’єру.

• Каміни. Оригінальне доповнення інтер’єру. Зовні таке обладнання виглядає як справжній старовинний або сучасний камін. В нього навіть може бути імітація вогню. Але на відміну від справжнього каміна така техніка отримує живлення від електрики. Таким чином, для електричного каміна потрібна тільки розетка. Вам не треба запасатися дровами та робити димохід.

• Тепловентилятори. Компактні бюджетні прилади. Завдяки своєму розміру вони майже непомітні у кімнаті. При цьому такі обігрівачі дуже швидко нагрівають повітря в кімнаті. При необхідності їх можна переносити з одного приміщення в інше.

Інші критерії вибору

Тип обігрівача – не єдине, на що потрібно звертати увагу. Велике значення мають такі характеристики приладів:

• потужність;

• площа опалення;

• тип управління;

• додаткові можливості.

Великий вибір обігрівачів дозволяє підібрати варіанти для будь-якого приміщення. При необхідності їх можна комбінувати. Тоді ви зможете облаштувати комфортну автономну систему опалення.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист