Як випрати м'які іграшки, щоб не зіпсувати: детальна інструкція

Дитячі мякі іграшки прати потрібно майте так само часто, як і одяг. Вони можуть опинитися де завгодно, у тому числі на підлозі чи в пісочниці. Тому забруднюються швидко й серйозно. Однак матеріал це ніжний, тому з ним слід бути обережним.

Сортуємо

Перш за все  розкладіть м’які іграшки на дві купи: в одну – мовчазних собачок, ведмедиків та зайчиків, на іншу – тих, які вміють плакати, пищати й розмовляти.

Останні вам доведеться прати вручну (для цього використовуйте не пральний порошок, а шампунь) або здавати в хімчистку. Після машинного прання  внутрішній механізм з вірогідністю 99% зіпсується.

Ті іграшки, які зібралися скласти в пральну машину, переберіть ще раз – тепер уважно передивіться пришиті ярлики. Якщо на них вказано, що машинне прання не рекомендується, не ризикуйте. Напевно, до складу іграшок входять натуральні матеріали, які можуть пошкодитися – ворс вашого милого пухнастого кролика після водних процедур зіб’ється в один клубок.

Готуємо до прання

Перед пранням зашийте всі шви, які розійшлися на іграшці, пришите всі запчастини. Інакше на виході отримайте ведмедика без «начинки».

Кожну іграшку покладіть у мішечок для прання. Немає мішечка – у наволочку. Це убезпечить їх від механічних пошкоджень – вони ні за що не зачепляться.

Замочуємо

Щоб іграшки краще випралися, їх потрібно замочити на 10-15 хвилин у розчині оцту та води (на 1 літр води 2 столові ложки оцту). Це допоможе розм'якшити ворс, а головне – нейтралізує  запах.

Усі плями, які є на іграшках, варто ретельно потерти.

Перемо

Прання іграшок досить специфічне. Слід вибирати щадний режим і мінімальну температуру.

Засобу для прання кладіть невелику кількість, а кондиціонер не додавайте взагалі.

Сушимо

Останній крок у цьому алгоритмі теж дуже важливий, оскільки від нього залежить у значній мірі, збереже іграшка свій первісний вигляд чи ні.

У жодному разі не намагайтесь прискорити процес висушування, поклавши ведмедика на батарею! Він зсохнеться. Сушіть його у підвішеному вигляді на балконі.

А коли висохне, не забудьте гарно розчесати.

Якщо дотримуватися цих правил, отримаєте чисті іграшки, як із магазину – на радість дитині.

Вас це може зацікавити: З якими речами небезпечно прати кухонні рушники

Як часто потрібно прати джинси: такої відповіді ви точно не очікували

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист