Коли ви зголодніли, не хочеться чекати жодної хвилини. Якщо душа бажає картоплі, радимо запекти її в духовці – є спосіб, який допоможе це зробити практично удвічі швидше.
Зазвичай на запікання картоплі в мундирі потрібно 35-40 хвилин. Якщо дуже хочеться їсти або поспішаєте, це досить багато. Однак британський шеф-кухар Філ Вікері знайшов спосіб пришвидчити процес.
Для початку він радить підігріти картоплю в мікрохвильовій печі (досить 5 хвилин). А вже після цього її слід довести до готовності в духовці. Можна навіть в режимі грилю – так буде економніше.
Але перш, ніж покласти картоплю в духовку, слід зробити дві речі.
По-перше, зробити на ній невеликі надрізи гострим ножем – це допоможе уникнути «вибухання» коренеплодів і вас потім не доведеться мити духовку.
По-друге, в кожну картоплину шеф-кухар рекомендує встромити чайну ложку – тим боком, яким її тримаємо. Бажано, щоб вона проникла до середини бульби. Це і є той самий лайфхак, який допоможе картоплі швидше приготуватися.
Справа в тому, що коли ложка нагрівається, тепло по ній потрапляє в центр картоплини. В результаті плід нагрівається і зовні, і зсередини, що сприяє швидшому приготуванню.
Але якщо ви надумаєте обійтися однією мікрохвильовкою, про використання металевих ложок доведеться забути. Цей спосіб приготування розрахований тільки на духовку.
Вас це може зацікавити: Дієтологиня пояснила, як правильно готувати і їсти картоплю діабетикам та тим, хто слідує за своєю вагою
Як знизити калорійність картоплі, щоб її можна було вживати навіть на дієті