Які види чаю потрібно заварювати окропом

Що може бути простіше, ніж приготування чаю? Це дійсно нескладно. Але важливо все зробити правильно. Зокрема, водою потрібної температури. Інакше можна зіпсувати смак напою або навіть гірше – створити собі проблеми зі здоровя.

Будемо чесними: більшість із нас не замислюється, якої температури води вимагає чай, який ми п’ємо. Просто кип’ятимо воду, заливаємо окропом – і готово.

Однак кожен вид чаю має свою оптимальну температуру заварювання, пише Вunte Якщо вона нижча – аромат і смак не розкриються. Якщо занадто висока – напій може гірчити, пити його неприємно.

При цьому слід розуміти, що доводити воду до кипіння потрібно в будь-якому випадку. Але для деяких видів чаю вона повинна трохи охолонути.

Білий і зелений чай заварюють водою 70-80°С. Якщо вона буде вищою, він втратить свій аромат і стан гіркуватим. Причому чим довше заварювати, тим гіркота буде відчутнішою. 3-4 хвилин, кажуть експерти, цілком достатньо.

Чорний чай потребує води близько 90°С. Його можна настоювати до 5 хвилин.

Трав’яні та фруктові чаї заварювати слід крутим окропом. Це пов’язано з процесом підготовки сировини. На відміну від чорного та зеленого чаїв, які проходять кілька етапів обробки та ферментацію, трав’яний та фруктовий просто сушать, не піддаючи термічній обробці. Тому вони можуть містити бактерії, дріжджі або цвіль – навіть сальмонелу. Щоб захиститися від мікроорганізмів, чай потрібно заливати окропом. 100°С – і ні градусом менше!

Вас це може зацікавити: Яка помилка при заварюванні чаю позбавляє його насиченого смаку і корисних властивостей

Які продукти дієтологи не радять поєднувати з кавою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист