Прикрашені вареним згущеним молоком, шоколадом і рубаними фісташками з гранолою, ці пончики перетворюються на розкішне тістечко. Без сумніву, вони будуть до смаку всі.
Інгредієнти на 8 пончиків
140 г борошна
100 г цукру
1-2 ч. л. меленої кориці
5 г розпушувача
100 г згущеного молока
1 яйце
25 г оливкової олії
1 велике яблуко
Для прикраси:
50 г темного шоколаду
10 г вершкового масла
1 ст. л. молока чи вершків
2 ст. л. вареного згущеного молока
жменя граноли
жменя фісташок
З'єднати борошно, мелену корицю, розпушувач та цукор, добре перемішати.
Яйце збити вінчиком, додати до сухих інгредієнтів разом зі згущеним молоком і оливковою олією, перемішати.
Яблуко натерти на крупній тертці і ввести в тісто.
Перекласти масу в кондитерський мішок і відсадити в силіконову форму для пончиків. Випікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 30-35 хвилин, готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
Розтопити шоколад будь-яким зручним для вас способом.
Послідовно ввести вершкове масло і молоко, перемішати і викласти в кондитерський мішок. Нанести на кекси зверху варене згущене молоко і смужками шоколад. Посипати порубаними фісташками або гранолою.
Вас це може зацікавити: Шоколадні пряники з перцем чилі – неймовірно ніжний пікантний десерт