Запечене філе індички з ківі: смачно, легко і оригінально

Це страва просто знахідка для тих, хто любить харчуватися збалансовано та смачно. Цибуля порей, запечена у вині, відіграє тут роль гарніру до ніжного філе індички. А свіжий ківі заміняє салат.

250 г філе індички

1 апельсин

1 цибуля порей

2 ст. л. оливкової або іншої олії

50 мл білого вина

1 ківі

сіль, мелений перець за смаком

Замаринувати філе індички в соку апельсина, додати сіль та перець.

У цибулі порей відрізати білу частину, розрізати вздовж навпіл і добре промити всередині, притримуючи листя так, щоб цибуля залишилася цільною. Викласти її в невелику форму зрізом нагору, полити оливковою олією, посолити та додати біле вино.

Запікати під фольгою 30 хвилин при температурі 200°С, після чого акуратно перевернути, зберігаючи форму, і запікати без фольги ще 10 хвилин.

Філе індички обсушити, змастити оливковою олією. Обсмажити на максимально розігрітій сковороді по 1 хвилині з кожного боку, щоб «запечатати» соки.

Поставити на 10 хвилин у розігріту до 220°С  духовку. Коли приготується, дати 15-20 хвилин відпочити.

Подавати з цибулею пореєм та свіжим ківі, приправивши його меленим перцем. Смачного!

Вас це може зацікавити: Як приготувати ніжний соковитий ростбіф

Індичі ніжки, запечені з картоплею в духовці – страва, яку оцінять ваші гості

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист