Це страва просто знахідка для тих, хто любить харчуватися збалансовано та смачно. Цибуля порей, запечена у вині, відіграє тут роль гарніру до ніжного філе індички. А свіжий ківі заміняє салат.
250 г філе індички
1 апельсин
1 цибуля порей
2 ст. л. оливкової або іншої олії
50 мл білого вина
1 ківі
сіль, мелений перець за смаком
Замаринувати філе індички в соку апельсина, додати сіль та перець.
У цибулі порей відрізати білу частину, розрізати вздовж навпіл і добре промити всередині, притримуючи листя так, щоб цибуля залишилася цільною. Викласти її в невелику форму зрізом нагору, полити оливковою олією, посолити та додати біле вино.
Запікати під фольгою 30 хвилин при температурі 200°С, після чого акуратно перевернути, зберігаючи форму, і запікати без фольги ще 10 хвилин.
Філе індички обсушити, змастити оливковою олією. Обсмажити на максимально розігрітій сковороді по 1 хвилині з кожного боку, щоб «запечатати» соки.
Поставити на 10 хвилин у розігріту до 220°С духовку. Коли приготується, дати 15-20 хвилин відпочити.
Подавати з цибулею пореєм та свіжим ківі, приправивши його меленим перцем. Смачного!
Вас це може зацікавити: Як приготувати ніжний соковитий ростбіф
Індичі ніжки, запечені з картоплею в духовці – страва, яку оцінять ваші гості