Біла риба, запечена з кабачком, під апельсиново-лимонним соусом

У середземноморській кухні дуже популярні оливки, оливкова олія, морепродукти, свіжі овочі та фрукти і, звичайно ж, вино. Цей рецепт включає всі перераховані інгредієнти. У підсумку виходить дуже легка і смачна страва.

1 кг філе білої морської риби 

400 г кабачка

4 зубчики часнику

100 мл  напівсухого білого вина  

1 ст. л. оливкової олії  

білий перець, морська сіль і чебрець по смаку

Для соусу:

100 г оливок без кісточки

1 лимон

1 апельсин

1 ст. л. апельсинового джему

 1 ст. л. оливкової олії

Кабачок нарізати кружальцями товщиною 0,5 см і викласти на дно форми для випічки. Додати нарізаний часник, посолити.

Викласти зверху філе окуня, посолити, поперчити і збризнути оливковою олією.

Додати вино, накрити фольгою та запікати 20 хвилин при температурі 200°. Зняти фольгу і запікати ще 7-10 хвилин. Посипати чебрецем.

Вичавити сік з лимона та апельсина і разом з оливками перебити в блендері. Додати апельсиновий джем та оливкову олію, добре перемішати. Подавати цей соус до риби.

Вас це може зацікавити: Дієтолог назвав найкорисніші рибні консерви

Смажена риба з томатною ікрою та квасолею – ефектне поєднання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист