У середземноморській кухні дуже популярні оливки, оливкова олія, морепродукти, свіжі овочі та фрукти і, звичайно ж, вино. Цей рецепт включає всі перераховані інгредієнти. У підсумку виходить дуже легка і смачна страва.
1 кг філе білої морської риби
400 г кабачка
4 зубчики часнику
100 мл напівсухого білого вина
1 ст. л. оливкової олії
білий перець, морська сіль і чебрець по смаку
Для соусу:
100 г оливок без кісточки
1 лимон
1 апельсин
1 ст. л. апельсинового джему
1 ст. л. оливкової олії
Кабачок нарізати кружальцями товщиною 0,5 см і викласти на дно форми для випічки. Додати нарізаний часник, посолити.
Викласти зверху філе окуня, посолити, поперчити і збризнути оливковою олією.
Додати вино, накрити фольгою та запікати 20 хвилин при температурі 200°. Зняти фольгу і запікати ще 7-10 хвилин. Посипати чебрецем.
Вичавити сік з лимона та апельсина і разом з оливками перебити в блендері. Додати апельсиновий джем та оливкову олію, добре перемішати. Подавати цей соус до риби.
Вас це може зацікавити: Дієтолог назвав найкорисніші рибні консерви
Смажена риба з томатною ікрою та квасолею – ефектне поєднання