Абрикоси – чарівний фрукт, у якому ніби сховалося саме літо: сонячне, яскраве й таке смачне. Коли починається сезон абрикосів, хочеться їсти їх просто так – розламуючи навпіл і насолоджуючись стиглою м’якоттю. А ще можна приготувати смачний соус і подати його зі смаженим сиром.
1 кг стиглих абрикосів
5 зубчиків часнику
2 ст. л. яблучного оцту
2 ст. л. цукру (залежить від солодкості абрикосів)
1 ч. л. солі без гірки
рожевий перець за смаком
300 г бринзи
6 ст. л. борошна
олія для смаження
Абрикоси вимити й видалити кісточки, скласти у сотейник і уварити на слабкому вогні приблизно на третину. Дати трохи охолонути й перебити блендером.
Додати сіль, цукор, перець, дрібно нарізаний часник і яблучний оцет, повернути на вогонь і прогріти все разом 2–3 хвилини.
Дати соусу настоятися. В ідеалі – в холодильнику до ранку.
Нарізати бринзу на квадрати або прямокутники зручної для вас величини товщини приблизно 1 см. Обваляти кожен шматочок у борошні й обсмажити з двох боків на розігрітій рослинній олії до золотистого кольору.
Викласти сир на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, і подавати з абрикосовим соусом.
Вас це може зацікавити:
Котлети з кабачка: рецепт легкої смачної страви на вечерю