Абрикосовий соус зі смаженим сиром: простий рецепт закуски для гурманів

Абрикоси –  чарівний фрукт, у якому ніби сховалося саме літо: сонячне, яскраве й таке смачне. Коли починається сезон абрикосів, хочеться їсти їх просто так – розламуючи навпіл і насолоджуючись стиглою м’якоттю. А ще можна приготувати смачний соус і подати його зі смаженим сиром.

1 кг стиглих абрикосів

5 зубчиків часнику

2 ст. л. яблучного оцту

2 ст. л. цукру (залежить від солодкості абрикосів)

1 ч. л. солі без гірки

рожевий перець за смаком

300 г бринзи

6 ст. л. борошна

олія для смаження

Абрикоси вимити й видалити кісточки, скласти у сотейник і уварити на слабкому вогні приблизно на третину. Дати трохи охолонути й перебити блендером.

Додати сіль, цукор, перець, дрібно нарізаний часник і яблучний оцет, повернути на вогонь і прогріти все разом 2–3 хвилини.

Дати соусу настоятися. В ідеалі – в холодильнику до ранку.

Нарізати бринзу на квадрати або прямокутники зручної для вас величини товщини приблизно 1 см. Обваляти кожен шматочок у борошні й обсмажити з двох боків на розігрітій рослинній олії до золотистого кольору.

Викласти сир на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, і подавати з абрикосовим соусом.

Вас це може зацікавити:

Котлети з кабачка: рецепт легкої смачної страви на вечерю

Рецепт смачного салату на обід з простих інгредієнтів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист