Свіжий літній салат з креветками і оригінальною заправкою

Ні для кого не секрет, що важливою складовою будь-якого салату є його заправка – саме вона надає страві оригінального смаку. Імбир, мед, цитрусові – ідеальне поєднання для салату зі свіжих овочів та креветок із кисло-солодкою ноткою, яку ми так любимо в азіатській кухні.

300 г заморожених королівських креветок

10 помідорів чері

4 середні огірки

по одному червоному, жовтому та зеленому перцю

цибуля порей (її біла частина)

1 ст. л. оливкової олії

1 лайм для оздоблення

Для соусу:

10 см свіжого імбиру

3 ст. л. меду

2 ст. л. французької гірчиці

2 ст. л. оливкової олії

3 зубчики часник

1 лайм

1 апельсин

щіпка солі

​Приготування:

Очищені креветки розморозити і видалити з них зайву рідину за допомогою паперового рушника.

Швидко обсмажити на оливковій олії на максимальному вогні, щоб вони згорнулися в кільця.

Помідори чері розрізати вздовж на дві частини, цибулю порей тонко нашаткувати, огірок нарізати кружальцями, а перець смужками. Все перемішати і скласти салатник.

Імбир натерти на дрібній тертці і віджати з нього сік, часник пропустити через прес, вичавити сік апельсину і лайма. Змішати сік імбиру, цитрусових, мед, гірчицю та часник, додати оливкову олію і добре розмішати до однорідного стану. За смаком посолити.

Викласти креветки поверх салату, полити соусом, прикрасити лаймом і пореєм.

Дати трохи постояти, щоб всі інгредієнти салату просочилися соусом.

Вас це може зацікавити: Перлова крупа з фореллю: рецепт смачної страви, яка нічим не поступається різотто

Літній салат із заправкою із зелені - простий рецепт смачної страви

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист