Ні для кого не секрет, що важливою складовою будь-якого салату є його заправка – саме вона надає страві оригінального смаку. Імбир, мед, цитрусові – ідеальне поєднання для салату зі свіжих овочів та креветок із кисло-солодкою ноткою, яку ми так любимо в азіатській кухні.
300 г заморожених королівських креветок
10 помідорів чері
4 середні огірки
по одному червоному, жовтому та зеленому перцю
цибуля порей (її біла частина)
1 ст. л. оливкової олії
1 лайм для оздоблення
Для соусу:
10 см свіжого імбиру
3 ст. л. меду
2 ст. л. французької гірчиці
2 ст. л. оливкової олії
3 зубчики часник
1 лайм
1 апельсин
щіпка солі
Приготування:
Очищені креветки розморозити і видалити з них зайву рідину за допомогою паперового рушника.
Швидко обсмажити на оливковій олії на максимальному вогні, щоб вони згорнулися в кільця.
Помідори чері розрізати вздовж на дві частини, цибулю порей тонко нашаткувати, огірок нарізати кружальцями, а перець смужками. Все перемішати і скласти салатник.
Імбир натерти на дрібній тертці і віджати з нього сік, часник пропустити через прес, вичавити сік апельсину і лайма. Змішати сік імбиру, цитрусових, мед, гірчицю та часник, додати оливкову олію і добре розмішати до однорідного стану. За смаком посолити.
Викласти креветки поверх салату, полити соусом, прикрасити лаймом і пореєм.
Дати трохи постояти, щоб всі інгредієнти салату просочилися соусом.
Вас це може зацікавити: Перлова крупа з фореллю: рецепт смачної страви, яка нічим не поступається різотто
Літній салат із заправкою із зелені - простий рецепт смачної страви