Ніжна запечена куряча грудка з медом, грибами та вином: легкий і вишуканий рецепт

Біле м'ясо курки вважається поживним та пісним продуктом, дозволеним до вживання навіть тим, хто дотримується жорстких дієт.

З курки можна приготувати найрізноманітніші страви. З овочами, медом і вином під вершковим соусом вона набуде неймовірно яскравого та ніжного смаку.

2 курячі грудки

500 г печериць

200 мл білого сухого вина

120 мл вершків 20% жирності

30 мл оливкової олії

30 г вершкового масла

1 біла цибулина

3 зубчики часнику

1 велика морква

2 ст. л. не гострої діжонської гірчиці

4 гілочки чебрецю

1 ст. л. меду

сіль

свіжомелений перець

Для подачі:

відварений рис жасмин (1 склянка)

натертий пармезан

петрушка

Цибулю та часник подрібнити, моркву нарізати кубиками. Печериці крупно нарізати.

Курку вимити та обсушити паперовими рушниками. Посолити, поперчити та змастити невеликою кількістю оливкової олії.

На сильному вогні розігріти сковороду і обсмажити на ній філе по 2-3 хвилини з обох боків (до золотистої скоринки).

Перекласти курку в форму для запікання. У ту ж сковороду додати олію та вершкове масло, цибулю, моркву, гриби, часник та листочки чебрецю. Обсмажити, помішуючи, 3-5 хвилин.

Влити вино, дати йому трохи випаруватись. Потім додати вершки, гірчицю, мед і перемішати. Приправити сіллю та перцем за смаком.

Перелити соус у форму для запікання до філе. Накрити фольгою і запікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 180°С.

Подавати курку гарячою – з рисом, натертим пармезаном та петрушкою. Але до такого м’яса підійде будь-який гарнір.

Вас це може зацікавити: Курячі гомілки з картоплею в духовці: рецепт ідеальної вечері

Курячі стегенця, запечені у вині: рецепт французькой страви на вашій кухні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист