Ці баклажани – справжнє відкриття для тих, хто вважає, що не любить цей овоч.!
Хрустка золотиста скоринка з ніжного кляру приховує неймовірно соковиту та м'яку серединку, яка просто тане в роті. А ніжний соус з білої квасолі та грецького йогурту ідеально доповнює смак, створюючи гармонійне поєднання текстур та ароматів.
Секрет цих баклажанів – у правильному клярі та температурі смаження. Холодна вода у клярі створює повітряну текстуру, а достатня кількість розігрітої олії забезпечує рівномірне приготування та хрустку скоринку.
1 баклажан
1 яйце
4 ст. л. холодної води
2 ст. л. борошна
сіль за смаком
100 г консервованої білої квасолі (промити!)
2-3 ст. л. грецького йогурту
рослинна олія для смаження
сіль та перець за смаком
Для кляру змішати до однорідності яйце, холодну воду, борошно та сіль.
Баклажани очистити від шкірки та порізати великими кубиками.
Добре розігріти рослинну олію в сковорідці (олії має бути достатньо, щоб занурити баклажани). Оптимальна температура для смаження – 170°C.
Опустити баклажанні кубики в кляр, а потім – в гарячу олію. Смажити до золотисто-коричневої скоринки.
Для соусу у блендері перебити квасолю з йогуртом, посолити та поперчити за смаком. Готові баклажани відразу подавати до столу з соусом.
Вас це може зацікавити: Запечені ніжні баклажани з кремовим соусом: рецепт, який випрошуватимуть всі