Запечені ніжні баклажани з кремовим соусом: рецепт, який випрошуватимуть всі

Ця неймовірно ароматна та соковита страва з баклажанів поєднує в собі м'якість запечених овочів з насиченим кремовим соусом на основі тахіні.

2 баклажани

3 зубчики часнику

20 мл оливкової олії

20 г тахіні

100 мл грецького йогурту

1 ст. л. лимонного соку

щіпка солі

зерна граната, петрушка до смаку

Баклажани тонко нарізати впоперек не доходячи до нижнього краю. Викласти на пергамент, ретельно змастивши оливковою олією.

2 зубчики часнику  тонко нарізати і довільно вставити в надрізи баклажана.

Поставити баклажани в розігріту до 220°С духовку приблизно на 25 хвилин (або до готовності).

Для соусу з'єднати тахіні, грецький йогурт, подрібнений зубчик часнику, лимонний сік та дрібку солі, добре перемішати.

Баклажани розділити на порції будь-якого розміру, полити соусом та прикрасити зернами граната й петрушкою.

Вас це може зацікавити: Як приготувати рататуй: найпростіший рецепт смачної овочевої страви

Мусака без м’яса – цікавий пісний рецепт

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист