Полуничний тарт з вершковим кремом – це втілення елегантності французької кондитерської традиції. Вишуканий десерт поєднує в собі хрусткий пісочний корж, який тане в роті, повітряний вершковий крем та соковиту полуницю, створюючи ідеальний баланс текстур та смаків.
Секрет ідеального тарта полягає у правильному приготуванні основи – розсипчастого коржа, який не розмокає від крему та зберігає свою структуру.
Цей десерт ідеально підходить для святкових подій, романтичної вечері або щоб побалувати себе та близьких справжньою кулінарною насолодою.
Попри свій вишуканий вигляд, тарт досить простий у приготуванні.
240 г вершкового масла
150 г цукрової пудри
2 яйця
450 г борошна
200 г вершкового сиру
200 г 33% вершків
60 г цукру
150 г полуниці
Вершкове масло кімнатної температури розтерти із цукровою пудрою, додати яйця і збити до однорідної маси.
В отриману суміш додати муку і замісити тісто.
Викласти його у форму для запікання і розподілити по всій площі. Після цього форму помістити в холодильник на 30 хвилин.
Щоб корж запікся рівномірно, акуратно зробити проколи вилкою, накрити пергаментом і засипати крупу (рис, квасолю, горох тощо) – щоб дно основи не дуже підіймалося.
Запікати в розігрітій до 200°C духовці 15-20 хвилин (без конвекції). Далі зняти з коржа пергамент з крупою і відправити в духовку ще на 5-7 хвилин (до золотистої скоринки).
Поки корж запікається, можна приготувати крем. Для цього змішати вершковий сир, вершки та цукор – збити все міксером до щільних піків.
Дістати корж із духовки і дати йому охолонути. Після остигання вийняти його з форми, обережно перевернути корж вгору дном на руку, потім перемістити на тортівницю. На остиглий корж викласти крем, рівномірно розподілити лопаткою, не заходячи за борти.
Полуницю промити, нарізати навпіл і прикрасити тарт.
Поставити в холодильник для повного застигання мінімум на годину.
Вас це може зацікавити: Рецепт ніжного французького десерту з черешнею