Ця вишукана страва перенесе вас прямо до затишного французького ресторану. Курячі стегенця, запечені з ароматним часником, соковитим лимоном та благородним білим вином, створюють неперевершене поєднання смаків та ароматів.
Секрет цієї страви – у попередньому обсмажуванні стегон до хрусткої скоринки та правильному поєднанні інгредієнтів.
З білого вина та курячого бульйону виходить ароматний соус, а лимон та орегано надають страві середземноморського характеру.
7 курячих стегенець
1 лимон
1 головка часнику
3-4 шт. цибулі шалот
50 мл білого сухого вина
100 мл курячого бульйону
3 ст. л. орегано
сіль та перець за смаком
оливкова олія для смаження
Просушити паперовим рушником курячі стегенця.
Розігріти сковороду з оливковою олією та викласти стегенця шкірою донизу. Смажити до золотистої скоринки.
Перекласти їх у форму для запікання (скоринкою догори).
Вилити бульйон та вино, розкласти часникові зубчики, скибочки лимона та очищену цибулю шалот, розрізану навпіл. Заправити сіллю, перцем та орегано.
Поставити в розігріти до 200°С духовку на 45-55 хвилин.
Вас це може зацікавити: Курячі гомілки з картоплею в духовці: рецепт ідеальної вечері