Чому ви повинні використовувати інструменти Business Intelligence в аналізі фінансів

Для багатьох фінансових директорів контроль за виконанням плану з прибутку, пошук джерел фінансування, зведена звітність, бюджетування, аналіз результатів діяльності компанії є основними щоденними завданнями. Щоб зрозуміти, як йдуть справи, вони використовують найрізноманітніші джерела для збору інформації – у великих компаніях аналізують сотні показників. Детальне вивчення даних під час подальшого структурування та аналізу допомагає знаходити неочевидні, але важливі закономірності для ухвалення актуальних, виважених і обґрунтованих рішень.

Впровадження рішень Business Intelligence дозволяє:

• збирати, структурувати та зберігати дані з різних джерел;

• аналізувати великі дані;

• формувати звітність, що дає змогу відстежувати численні важливі показники, виявляти відхилення в них і коригувати плани;

• прогнозувати та планувати.

Фінансовий аналіз підприємства допомагає розкрити повний потенціал компанії, її продуктів і послуг, а також ухвалювати точні та правильні рішення.

Переваги використання BI при аналізі фінансів

Бухгалтерія, CRM, виставлення рахунків, розрахунок заробітної плати і, звісно ж, різноманітні інші звіти, сформовані за допомогою Excel, дають можливість накопичувати величезні обсяги даних, але не дозволяють аналізувати та перетворювати їх на інструменти ухвалення рішень. Непросто організувати й об’єднати великий обсяг даних з кількох джерел. При їх ручному обробленні помилки неминучі через людський фактор, але щойно ви закінчите підготовчий етап, на той час результат, найімовірніше, буде застарілим.

BI-системи вирішують цю проблему і працюють як годинник. Бізнес-аналітика для фінансів дає змогу синхронізувати дані не тільки для ухвалення рішень, а й мінімізувати людський фактор. 

Фінаналіз включає в себе аналіз доходів та витрат, грошових та фінансових потоків, вивчення структури балансу, оцінку ліквідності. Business Intelligence дозволяє створювати потрібні звіти вчасно та без залучення ІТ-спеціалістів. За її використання ви зможете не лише бачити загальні показники, але й зазирнути в окрему угоду чи будь-який первинний документ.

Використання BI у фінансах дає змогу виявляти закономірності та тенденції в структурованих і неструктурованих даних. Це допомагає зібрати великий обсяг інформації, опрацювати її, виявити взаємозв’язки, скорегувати тактику і стратегію прийняття рішень. Завдяки цьому компанії можуть скоротити поточні витрати і максимально використати наявні ресурси та досвід, аналізуючи процеси і дії в рамках кампанії.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист