Печені яблука – не просто смачний десерт. Для декого запікання – це кращий, а інколи навіть єдиний спосіб отримати неймовірну кількість вітамінів та мікроелементів з цього фрукту.
Яблуко – один з найкорисніших фруктів у світі. Але воно недосяжне для людей з певними проблемами шлунково-кишкового тракту. Навіть один плід може викликати такий розлад шлунку або здуття живота, що більше про яблука й думати не захочеться.
На щастя, печені яблука такої реакції не викликають. Ще одна гарна новина – під час саме цієї термічної обробки вони практично нічого не втрачають. Всі корисні речовини, які є в сирих фруктах, присутні і в запечених. Хіба що їх трішки менше.
Втім, деяких речовин навіть більшає. Зокрема, запікання збільшує в яблуках кількість поліфенолів – антиоксидантів, які запобігають пошкодженню клітин, мають протизапальну дію. Висока температура руйнує клітини шкірки, дозволяючи поживним речовинам з волокнистої частини плоду вийти назовні.
Печені яблука багаті на пектин, який сприятливо впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує мікрофлору кишечника, виводить із організму поганий холестерин і сприяє омолодженню організму.
Вони можуть діяти як легке проносне.
Корисні для тих, у кого проблеми з зубами. В запеченому вигляді вони набагато м’якші, що зменшує навантаження ясна та зуби. Крім того, в них зменшується концентрація кислоти, яка руйнує зубну емаль.
Сприяють зниженню ваги, оскільки містять мало калорій. Головне, під час приготування цього десерту не перетворити його на калорійну бомбу за рахунок різноманітний добавок: родзинок, горіхів, меду, сиру.
Протипоказані печені яблука лише тим, хто страждає на хронічні порушення роботи кишечника – груба клітковина м'якоті плодів може їх посилити. Або при індивідуальній непереносимості.
Вас це може зацікавити: Чому їсти нечищені яблука небезпечно
Стало відомо, в який час доби їсти яблука шкідливо для здоров’я