Додайте до кави трохи спеції, яка є на вашій кухні, і отримаєте напій з вишуканим смаком і неймовірним потенціалом для організму.
Традиція додавати перець до кави виникла багато століть тому, коли арабські торговці додумалися обсмажувати кавові зерна з перцем, щоб довше зберегти смак і аромат. Пізніше виявилося, що окрім збереження смаку кави перець може принести величезну користь організму.
Додавати можна будь-які види перцю. Але кайєнський робить каву особливою.
Переваги кави з кайєнським перцем
За словами експертів з харчування Медичної школи Університету Джонса Гопкінса, антиоксиданти та активна речовина капсаїцин, що міститься у кайєнському перці, можуть зменшити запалення в організмі.
Також вони знижують ризик розвитку певних видів раку.
Кайєнський перець є гарним джерелом вітамінів, зокрема вітаміну А, який важливий для зору, репродуктивної функції, імунної системи та функцій певних органів. Крім того, він полегшує біль.
Як приготувати каву з перцем
Якщо хочете спробувати це поєднання смаків, експерти рекомендується почати з невеликої кількості меленого кайєнського перцю.
Існує два способи додати його до кави. Віддаєте перевагу меленій каві? Змішайте з нею перець на стадії заварювання. Полюбляєте зернову? Коли заварите її, киньте в чашку дрібку перцю.
Однак людям, які страждають на печію, мають виразку шлунку або кислотний рефлюкс, варто проконсультуватися зі своїм лікарем щодо вживання такого напою.
Вас це може зацікавити: Додайте до кави цю популярну спецію – і згодом зможете влізти в свої старі джинси