Гастроентеролог назвав алкогольний напій, корисніший за інші: покращую травлення і не викликає сильного похмілля

Корисного алкоголю у природі не існує. Але деякі його види завдають здоровю менше шкоди, ніж інші. Наприклад, текіла.

Чому саме текіла, розповів популярний в TikTok гастроентеролог з Каліфорнії, доктор Саурабх Сеті.  

Справа в тому, що текіла виготовляється з агави. У ній мало цукру та вуглеводів. А глютену немає взагалі, на відміну від солодких алкогольних напоїв.

Мексиканські дослідники виявили, що агава в текілі не підвищує рівень цукру в крові так сильно, як інші напої.

«Текіла метаболізується повільніше, ніж інший алкоголь. Це пояснює той факт, чому після неї похмілля менше», - пояснює доктор Сеті.

Основною причиною похмілля є наявність продуктів бродіння, відомих як конгенери.

Текіла має менше конгенерів, ніж більшість алкогольних напоїв.

Однак ці переваги поширюються лише на стовідсоткову текілу з блакитної агави (на ній є маркування 100% Blue Agave, Tequila 100% puro de agave або 100% De Agave).

До речі, блакитна агава містить такі сполуки, як фруктани та фруктоолігосахариди. Вони можуть функціонувати як пребіотики та сприяти здоровій мікробіоті кишечника, покращувати травлення та потенційно полегшувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Але навіть попри такі приємні бонуси, які можна отримати з кожним шотом текіли, зловживати нею варто.

Вас це може зацікавити: Як насправді безалкогольне пиво впливає на організм і кому воно протипоказане

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист