Корисного алкоголю у природі не існує. Але деякі його види завдають здоров’ю менше шкоди, ніж інші. Наприклад, текіла.
Чому саме текіла, розповів популярний в TikTok гастроентеролог з Каліфорнії, доктор Саурабх Сеті.
Справа в тому, що текіла виготовляється з агави. У ній мало цукру та вуглеводів. А глютену немає взагалі, на відміну від солодких алкогольних напоїв.
Мексиканські дослідники виявили, що агава в текілі не підвищує рівень цукру в крові так сильно, як інші напої.
«Текіла метаболізується повільніше, ніж інший алкоголь. Це пояснює той факт, чому після неї похмілля менше», - пояснює доктор Сеті.
Основною причиною похмілля є наявність продуктів бродіння, відомих як конгенери.
Текіла має менше конгенерів, ніж більшість алкогольних напоїв.
Однак ці переваги поширюються лише на стовідсоткову текілу з блакитної агави (на ній є маркування 100% Blue Agave, Tequila 100% puro de agave або 100% De Agave).
До речі, блакитна агава містить такі сполуки, як фруктани та фруктоолігосахариди. Вони можуть функціонувати як пребіотики та сприяти здоровій мікробіоті кишечника, покращувати травлення та потенційно полегшувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Але навіть попри такі приємні бонуси, які можна отримати з кожним шотом текіли, зловживати нею варто.
Вас це може зацікавити: Як насправді безалкогольне пиво впливає на організм і кому воно протипоказане