Настав час зварити баночку варення з райських яблучок, які ідеально підходять для прикрашання випічки і десертів.
Райськими яблуками називають сорт маленьких яблучок ранеток. Вони такі мініатюрні, що навіть не потрібно розрізати на частини.
1 кг райських яблук
800 г цукру
250 г води
50 г коньяку або портвейну
3-4 бутони гвоздики або інших спецій на ваш смак
Зварити сироп із цукру, води та коньяку зі спеціями. Покласти в нього яблука, кілька разів перемішати і залишити їх до повного остигання або на ніч.
Довести варення до кипіння та варити протягом 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб яблука рівномірно зварилися.
Щільно укласти яблука в стерилізовані баночки (струсіть їх кілька разів, щоб яблука щільно втрамбувалися) і залити сиропом, що залишився. Закрутити кришками, перевернути та дати повністю охолонути
Ранетки відрізняються різноманітністю кольорів – бувають малиновими, червоними, яскраво-жовтими. Таке різнокольорове варення виглядає особливо ефектно.
Вас це може зацікавити: Варення із груші з маком і ваніллю