Готуємо варення з «райських» яблучок

Настав час зварити баночку варення з райських яблучок, які ідеально підходять для прикрашання випічки і десертів.

Райськими яблуками називають сорт маленьких яблучок ранеток. Вони такі мініатюрні, що навіть не потрібно розрізати на частини.

1 кг райських яблук

800 г цукру

250 г води

50 г коньяку або портвейну

3-4 бутони гвоздики або інших спецій на ваш смак

Зварити сироп із цукру, води та коньяку зі спеціями. Покласти в нього яблука, кілька разів перемішати і залишити їх до повного остигання або на ніч.

Довести варення до кипіння та варити протягом 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб яблука рівномірно зварилися.

Щільно укласти яблука в стерилізовані баночки (струсіть їх кілька разів, щоб яблука щільно втрамбувалися) і залити сиропом, що залишився. Закрутити кришками, перевернути та дати повністю охолонути

Ранетки відрізняються різноманітністю кольорів – бувають малиновими, червоними, яскраво-жовтими. Таке різнокольорове варення виглядає особливо ефектно.

Вас це може зацікавити: Варення із груші з маком і ваніллю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист