Цей екзотичний фрукт дуже корисний. Але у більшості випадків потенціал хурми ми не використовуємо на повну. Особливо, якщо вживаємо її не з тими продуктами, що потрібно.
Хурма – це справжній скарб для людини, яка турбується про своє хдоров’я. Одного плоду достатньо, щоб задовольнити добову потребу організму у йоді. Вона корисна для травлення та нервової системи, покращує стан шкіри. Однак користь може розкритися, тільки якщо вживати її правильно. А підходить хурма не до кожного раціону.
Справа в тому, що хурма містить таніни – саме вони додають їй того терпкуватого смаку, який не всім подобається. Коли така сполука потрапляє у ротову порожнину, відчувається неприємний смак, оскільки починається взаємодіяти зі слизовою оболонкою.
Таніни здатні пов'язувати різні речовини, що ускладнює засвоєння продуктів, які вживаються разом з нею.
Наприклад, через них довго перетравлюється м'ясо. Тому салатів, у яких є хурма й м’ясні вироби, краще уникати.
Хурма містить велику кількість цукру, тому її не варто їсти з медом, інакше може помітно підвищитися рівень глюкози у крові.
Не слід запивати хурму холодною водою. Не засвоюватимуться поживні речовини, що в ній містяться – порушиться виділення ферментів та процес травлення.
Не поєднується хурма і з молоком – також через проблеми з травленням.
Загалом її краще вживати окремо від інших продуктів.
Вас це може зацікавити: Які фрукти не можна поєднувати між собою: можуть спровокувати проблеми з травною системою