Хурма: з якими продуктами небезпечно поєднувати

Цей екзотичний фрукт дуже корисний. Але у більшості випадків потенціал хурми ми не використовуємо на повну. Особливо, якщо вживаємо її не з тими продуктами, що потрібно.

Хурма – це справжній скарб для людини, яка турбується про своє хдоров’я. Одного плоду достатньо, щоб задовольнити добову потребу організму у йоді. Вона корисна для травлення та нервової системи, покращує стан шкіри. Однак користь може розкритися, тільки якщо вживати її правильно. А підходить хурма не до кожного раціону.

Справа в тому, що хурма містить таніни – саме вони додають їй того терпкуватого смаку, який не всім подобається. Коли така сполука потрапляє у ротову порожнину, відчувається неприємний смак, оскільки починається взаємодіяти зі слизовою оболонкою.

Таніни здатні пов'язувати різні речовини, що ускладнює засвоєння продуктів, які вживаються разом з нею.

Наприклад, через них довго перетравлюється м'ясо.  Тому салатів, у яких є хурма й м’ясні вироби, краще уникати.

Хурма містить велику кількість цукру, тому її не варто їсти з медом, інакше може помітно підвищитися  рівень глюкози у крові.

Не слід запивати хурму холодною водою. Не засвоюватимуться поживні речовини, що в ній містяться – порушиться виділення ферментів та процес травлення.

Не поєднується хурма і з молоком – також через проблеми з травленням.

Загалом її краще вживати окремо від інших продуктів.

Вас це може зацікавити: Які фрукти не можна поєднувати між собою: можуть спровокувати проблеми з травною системою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист