Красива назва «інвольтіні» в італійській кухні означає закручування в невеликі рулетики будь-якої начинки. Якщо ви переглянете італійські кулінарні сайти, побачите, що інвольтіні готують з чого завгодно: від класичного варіанту з м'яса – до риби, овочів і навіть спагетті. Оцініть, що у вас є в холодильнику, увімкніть фантазію – і готуйте!
Ми пропонуємо вам варіант з ніжного фаршу з горбуші та рису, загорнутого в смужки кабачка та цукіні. Страва виходить дуже гарною і підходить для фуршетного або святкового столу.
1 кабачок
1 цукіні
250 г філе риби без кісток
200 г готового відвареного рису
300 г домашнього кетчупу або томатного соусу (можна замінити на помідори)
30 мл оливкової олії
100 мл томатного соку
30 г натертого пармезану
мелений перець та сіль за смаком
З цукіні та кабачка зняти овочечисткою стрічки з розрахунку по дві штуки на 1 рулетик.
Залишки натерти на тертці, посолити, дати постояти і вичавити зайву рідину.
Філе риби дрібно нарізати, змішати з готовим рисом і натертими кабачками, приправити меленим перцем, за смаком посолити.
На дно форми налити половину оливкової олії та викласти половину кетчупу або томатного соусу.
Скласти внахлест дві стрічки кабачка або цукіні, викласти зверху 1 столову ложку фаршу, скрутити і поставити у форму. Таким чином зробити всі рулетики.
Змастити зверху оливковою олією, що залишилася. Довільно викласти залишки кетчупу і акуратно налити між рулетиками томатний сік.
Запікати 30 хвилин під фольгою при температурі 220°С. Після цього зняти фольгу, посипати пармезаном та запікати ще 5 хвилин.
Вас це може зацікавити: Як приготувати соковиті рулетики з кабачків – дуже легкий рецепт смачної страви