Ця страва неймовірно легка та смачна. Готувати її дуже просто і швидко. Вона може стати відмінним вибором для святкового столу, тому давайте особливу увагу приділимо не лише оригінальній рецептурі, а й ефектній подачі.
15-20 паростків спаржі
250 г тіста філо
50 г натертого твердого сиру
оливкова олія для змащування тіста
сіль, мелений перець за смаком
100 г сухої білої квасолі (250 г вареної або консервованої без рідини)
2 ст. л. соусу тамаринд (можна замінити соком половинки лимона)
1 ст. л. діжонської гірчиці
2-4 ст. л. води
Квасолю заздалегідь відварити до готовності, з'єднати з соусом тамаринд та діжонською гірчицею і пробити занурювальним блендером до бажаної текстури (якщо виходить надто густа, додати воду).
Спаржу помити, зачистити жорсткі кінці, обсушити паперовим рушником.
Тісто розрізати так, щоб у нього було зручно загортати паростки спаржі, і накрити мокрим рушником, щоб у процесі приготування воно не висохло.
За допомогою кулінарної кисті злегка змастити шар тіста оливковою олією, викласти ще один шар і знову змастити оливковою олією (шарів може бути 2-4). Верхній шар посолити, поперчити і посипати натертим сиром.
Покласти паросток спаржі на край тіста і скрутити в рулетик.
Викласти всю спаржу на деко, застелене пергаментом. Злегка змастити кожен рулетик оливковою олією і поставити запікатися в розігріту до 220°С духовку до золотистого кольору тіста.
Подати рулетики з діпом із білої квасолі.
Вас це може зацікавити: Спаржа, запечена в духовці з яйцем та гірчичним соусом – легкий і смачний рецепт
Спаржа зі смаженою куркою й оригінальним соусом - рецепт смачної страви на вечерю