Як зберігати горіхи, щоб довго не втрачали смакових і поживних властивостей

Дотримуйтесь цих простих порад, щоб отримати від горіхів максимум користі та смаку.

Чим корисні горіхи

Мигдаль, фісташки, волоські та кедрові горіхи, кешью, фундук – горіхи вважаються одними з  найповноцінніших продуктів.

Вони можуть забезпечити наш організм корисними  жирами, вітамінами, білками, клітковиною та вуглеводами. А також – антиоксидантами, які знижують рівень холестерину, запалення та ризик серцевих захворювань.

Крім того, вони смачні і чудово підходять для перекусів, випічки, салатів, у якості добавок до каш. Тому не дивно, що вони майже завжди є в кожному домі.

Втім, нерідко ми помічаємо, що горіхи явно зіпсувалися – вони вже не такі смачні, ще й гірчать. Ця характеристика означає тільки одне: їх неправильно зберігали.

Правила зберігання горіхів

Зазвичай ми не надаємо значення тому, де і в яких умовах зберігаються горіхи. Проте у цьому процесі все має значення. Оскільки це продукт, багатий на жир, невеликі помилки в його зберіганні можуть призвести до втрати смакових якостей.

Найкраще їх зберігати в прохолодному, сухому місці – подалі від будь-яких джерел тепла та прямого світла, штучного чи природного.

Після тривалого або інтенсивного впливу цих елементів жири швидко окислюються і з’являється згірклий смак. В ідеалі їх слід зберігати в скляному герметичному контейнері. У будь-якому разі варто переконатися, що до горіхів не потрапляє повітря.

Якщо збираєтесь використати горіхи найближчим часом, можете зберігати навіть у шафі.

Якщо ж купили «про всяк випадок», який може станеться через тиждень, а може – через кілька місяців, найкращий варіант – холодильник або морозильна камера. Там вони не піддаватимуться впливу світла та кисню. Прохолода запобігатиме розщепленню ненасичених жирів, що уповільнить псування. А отже горіхи залишатимуться  смачними та ароматними впродовж тривалішого часу. Відкритий пакет – рік, невідкритий – два.

Які види горіхів довше не псуються

Деякі горіхи «живучіші» за інші. Це залежить від вмісту жиру. Чим його менше, тим довше вони зберігають свої властивості. До таких належать волоські горіхи, фісташки, мигдаль.  

Швидше псуються ті, в яких багато жиру: кедрові та бразильські горіхи, кешью, горіхи макадамії.

Як зрозуміти, що горіхи зіпсувалися

Найпомітніша ознака – неприємний кислуватий запах. Також може пахнути пліснявою.

Змінюється і смак – горіхи гірчать.

А на довершення змінюється їхня текстура – вона стає м’якою, а не хрусткою.

Такі горіхи не просто несмачні. Якщо вони вражені цвіллю, ними можна отруїтися.

Вас це може зацікавити: Токсичні горіхи: за якою невидимою ознакою можна зрозуміти, що вони заражені цвіллю

Цих горіхів можна зїдати не більше 7 штук на день, щоб не отруїтися

Які горіхи найкорисніші для серця

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист