Цей салат може бути як гарніром, так і самостійною стравою – вирішувати вам. Паста робить його досить ситним, тому з нього вийде ідеальний повноцінний обід.
50 г пасти
1/2 невеликого качана броколі
80 г твердого сиру
1 ст. л. оливкової олії
1/2 лайма
1/2 ч. л. гарбузового насіння
кілька листочків м'яти
сіль за смаком
Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці.
Броколі розібрати на суцвіття і опустити в киплячу воду на 2 хвилини. Бланшувати, щоб зберегла яскравий колір.
Сир нарізати кубиками приблизно 1х1 сантиметр, змішати з броколі та пастою. Заправити салат оливковою олією та соком лайма, за смаком посолити та додати листочки м'яти.
У салат можна додавати будь-яку зелень, в даному випадку м'ята – літній варіант. В інших варіаціях можна спробувати шпинат, кріп, ревінь, щавель або все, що є під рукою.
Вас це може зацікавити: Ситний салат на сніданок – рецепт із простих продуктів