Музика Тейлор Свіфт здатна рятувати життя: майже 50 пісень мають унікальний ефект

Всі знають, що музика може підняти настрій. У музики Тейлор Свіфт вчені знайшли один дуже несподіваний ефект: під неї можна робити ефективну легеневу реанімацію.

Популярність 14-разової володарки «Греммі» Тейлор Свіфт переходить всі кордони. Днями в Мельбурні (Австралія) відбулася міжнародна наукова конференція «Свіфтпозіум» (Swiftposium), присвячена феномену співачки. На ній було представлено 130 робіт із 60 різних галузей життя (зокрема – з економіки, медицини, літератури), на які впливає музика зірки.

Були серед них і досить цікаві роботи. Науковці з Вікторіанського інституту серця при Університеті Монаха виявили: пісні Тейлор Свіфт можна використовувати, щоб рятувати життя.

Йдеться про ситуації із зупинкою серця. За словами вчених, у людини вдвічі більше шансів вижити, якщо в той час, поки на допомогу поспішають медики, хтось із присутніх робить їй серцево-легеневу реанімацію (непрямий масаж серця і штучне дихання).

Але проблема в тому, що ефективною така реанімація буде лише у випадку, коли підтримується правильна частота стиснення грудної клітки – 100-120 ударів на хвилину. Той, у кого немає подібного досвіду, навряд чи зможе правильно розрахувати ритм. Саме в цей момент може допомогти музика Тейлор Свіфт. Експерти виявили, що понад 50 пісень співачки мають оптимальний темп для проведення штучного дихання.

Раніше ми писали про те, що кішці Тейлор Свіфт може позаздрити бойфренд співачки і половина голлівудських зірок – вона заробляє десятки мільйонів доларів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист