Найглибші басейни у світі: як 12-поверховий будинок і навіть більше

Якщо ви боїтеся глибини і навіть на дорогому курорті купаєтесь не в морі, а в басейні, ці чотири басейни точно не для вас. Глибина в 30 чи 60 метрів – не жарти!

Максимальна глибина звичайного басейну, як правило, - 1,8 метра. Якщо є вишка – 4,5 метра. Але ці гіганти перевищують її майже 15 разів!

Nemo 33 (Брюссель, Бельгія): 33 метри

У 2004 році в Брюсселі відкрили перший у світі басейн з такою шокуючою глибиною – 33 метри! На будівництво гігантської махіни на 2,5 млн літри води знадобилося 7 років і 3,2 млн  євро.

Басейн має кілька рівнів – на глибині 5 та 10 метрів, куди може пливти хто завгодно. Далі пускають тільки дайверів. Після 15 метрів басейн перетворюється на трубу, в якій на стіні (про всяк випадок) є східці.

Щоб можна було зробити цікаві фото, на глибині є декорації. А щоб занурення виглядало максимально натуральним, там збудували печери.

Y-40 Deep Joy (Монтегротто-Терме, Італія): 42,15 метри

Через 10 років після відкриття Nemo 33, у 2014-му,  його заткнув за пояс басейн Y-40 Deep Joy, розташований неподалік Венеції.

Зверху розміри штучної водойми не вражають – якихось 18х21 метр. А от глибина – 42,15 метра, місткість води – 4200 кубічних метрів.

Насправді це не просто басейн, а комплекс. Крім басейну там є 4 підводні печери для дайверів та підводний скляний тунель для відвідувачів, які можуть спостерігати за безстрашними пірнальщиками. 

Deepspot (Мщонув, Польща): 45 метрів

Що не басейн – то все глибше й глибше. У польському Deepspot, що відчинив двері для екстремалів в 2020 році, зануритися можна на 45 метрів!

Тут теж є купа підводних атракціонів – печери, затоплений храм, руїни затонулих кораблів.

А ще тут на глибині 5 метрів є підводний готель на кілька кімнат.

Deep Dive Dubai (Дубай, ОАЕ): 60 метрів

У липні 2021 року у Дубаї відкрився новий атракціон для любителів активних видів відпочинку – басейн для дайвінгу Deep Dive Dubai. Його глибина складає 60,02 метри.

Він вміщає 14 млн літрів води!

Там є дві сухі капсули для пірнальщиків, щоб можна було перепочити. Заради безпеки дайверів встановлено 56 відеокамер, які фіксують їхнє пересування.

На випадок надзвичайних ситуацій у басейні є сучасна барокамера на 12 осіб.

Басейн оформлений у стилістиці затонулого міста – з покинутими квартирами, авто, ігровими автоматами тощо. Атмосферності додають звукові та освітлювальні системами.

До речі, розташований він у будівлі, яка нагадує устрицю.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист