Названо низькокалорійні продукти з високим вмістом білку, які найкраще сприяють схудненню

Для ефективного схуднення потрібен не тільки дефіцит калорій, а й баланс калорій та білку.

Правильно худнути – не означає голодувати, постійно повторюють дієтологи. Намагаючись позбутися жиру, важливо зберегти м’язи.

Але як у такому разі зменшити кількість спожитих калорій? Дуже просто, каже експерт зі схуднення Джон Вільямс: вживати продукти з низькою калорійністю, багаті білками.

Яєчні білки. При мінімальній кількості жиру багаті на білок, корисні амінокислоти та вітаміни, які сприяють відновленню тканин та зміцненню імунної системи. В одному великому яєчному білку близько 17 ккал та 3,6 г білка.

Нежирний грецький йогурт. Порція на 150 г містить близько 80-100 ккал та близько 10-15 г білка. Під час тренувань такий йогурт додає витривалості, прискорює ріст м'язової маси. А ще він покращує рівень холестерину в крові.

Бульйон. Може бути дуже низькокалорійним (близько 10-15 калорій на чашку) і забезпечувати невелику кількість білку – 17 г. При цьому, наприклад, курячий бульйон багатий на вітаміни групи В, які сприяють нормалізації обміну речовин і підтримують роботу нервової системи.

Сироватковий протеїн. Концентроване джерело білка, яке залежно від бренду може забезпечити близько 100 ккал та 20-30 г білка. Сприяє процесам регенерації та зростання м'язів та зміцнює захисні властивості організму.

Риба. Деякі види білої риби, такі як тріска, краще підходять для контролю ваги, ніж інші. У порції 90 г зазвичай є близько 90 ккал і 15-20 г білка. Також тріска – джерело фосфору та вітаміну В12, дефіцит якого викликає анемію, втому, поігршенню пам’яті  і негативно впливає на нервову систему.

Тофу. Близько 40-50 ккал на 100 г і 5 г білка. Містить жири, які нормалізують рівень холестерину, і ізофлавони, які мають антиоксидантні властивості.

Морепродукти. Такі дари моря, як креветки або краби, чудово підходять для схуднення: близько 85-95 ккал ті 18-20 г білка. Крім того креветки містять антиоксидант астаксантин, що має протизапальні властивості. А м’ясо краба сприяє нормалізації рівня холестерину в організмі, захищає судини від атеросклерозу, підтримує роботу  ендокринної системи.

Дослідження показують, що ці продукти сприяють відновленню м'язів, прискорюють обмін речовин і довше зберігають ситість.

Вас це може зацікавити: 9 ознак дефіциту білка, які не можна ігнорувати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист