5 продуктів, які категорично не можна зберігати на столі

Перше, що потрібно зробити, повернувшись з супермаркету чи базару, – розкласти продукти. Для деяких з них залишатися тривалий час на столі – це пряма дорога на смітник.

Через близькість до плити та духовки на стільниці температура може бути вищою, ніж ми собі уявляємо, пояснює шеф-кухар Енн Зіата. Це може призвести до псування продуктів. Так само їм шкодить і сонячне світло.

Особливо чутливими до атмосфери на кухні вважаються наступні продукти. 

Яйця. При температурі від 0 до +20°С вони можуть зберігатися не більше 7 діб. Влітку цей термін скорочується. Якщо температура вище +32°C, зберігати поза холодильником можна не більше двох годин. У першу чергу це стосується магазинних яєць. Їх миють спеціальним засобом, який руйнує захисну плівку, котра не дозволяє бактеріям потрапляти всередину. Домашні яйця можуть зберігатися на столі трохи довше.

Картопля. Оскільки вона може поглинати сонячне світло,  це псує її смак – картопля гірчить. Крім того, під дією сонця в її шкірці виробляється токсин соланін, який може призвести до отруєння. Найкраще зберігати картоплю в темному, прохолодному місці, такому як шафа чи комора. Або в темному паперовому пакеті. Важливий момент: не перестарайтеся, ховаючи картоплю від сонця. У герметичній упаковці вона почне гнити.

Цибуля. Як і картоплю, цибулю також слід зберігати в темному, прохолодному місці, щоб залишалася свіжою, радить Real Simple. Тільки ніколи не зберігайте їх разом, оскільки картопля виділятиме етилен, який спричинить проростання цибулі. Комора – один з варіантів зберігання. Але гараж чи підвал підійдуть для цього більше.

Огірки. Якщо ви залишите їх на стільниці, вони швидко втратять свій товарний вигляд та текстуру. Пара днів – і зів’януть. Натомість у холодильнику будуть хрусткими та свіжими.

Олія. Для зручності більшість людей тримає її на стільниці. Це припустимо тільки у випадках, якщо олія зберігається в непрозорій тарі. Вона чутливі до сонячного світла, тепла та кисню, і їхній тривалий вплив призведе до її псування. Особливо це стосується нерафінованої олії.

Вас це може зацікавити: Вийміть їх терміново: які продукти не можна зберігати в холодильнику і чому

Секрети тривалого зберігання картоплі у квартирі: не проростатиме і не в’янутиме

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист