А давайте влаштуємо собі ресторан вдома? Приготуємо нереально смачне різотто з курячою грудкою. Ця страва заслуговує на статус ресторанної.
300 г рису Арборіо
2 філе курячої грудки по 200 г кожне
1,2 л курячого бульйону
2 лаврові листи
½ ч. л. чорного перцю горошком
1 ст. л. оливкової олії
50 г вершкового масла
1 цибулина, дрібно порізана
100 мл сухого білого вина
пучок петрушки
морська сіль та свіжомелений чорний перець на смак
100 г пармезану
трюфельна олія для збризкування
трохи листя естрагону за бажанням
У каструлю влити 750 мл води, додати лавровий лист та чорний перець горошком. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 5 хвилин при слабкому кипінні, щоб розкрилися аромати спецій.
Покласти курячі грудки в каструлю, накрити кришкою і варити на слабкому вогні 10-12 хвилин. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Дістати курку з каструлі і нарізати смужками.
Влити курячий бульйон у велику каструлю і довести до кипіння.
Прогріти у великому сотейнику з товстим дном оливкове чи вершкове масло. Покласти цибулю і пасерувати 5-10 хвилин до м'якості.
Всипати рис, перемішати з цибулею. Потім влити вино і варити на слабкому вогні, помішуючи, поки рідина трохи не випарується.
Додати до рису 100 мл теплого бульйону і готувати, помішуючи, поки бульйон не вбереться. Продовжувати додавати бульйон невеликими порціями, поки в каструлі залишиться зовсім небагато. Покласти у різотто відварену курку та нарізану дрібно петрушку і влити залишок бульйону. Перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Різотто має стати ніжної кремоподібної консистенціі. Коли вбереться весь бульйон, додайте пармезан.
Для подачі розкласти різотто по тарілках. Збризнути трюфельною олією (якщо немає, скористайтеся оливковою). Посипати тертим сиром, меленим чорним перцем і покласти зверху 1-2 листочки естрагону.
Ресторанна страва готова! Кличте всіх до столу і насолоджуйтесь!