Вчені назвали оптимальну дозу вина для здоров’я серця

Іспанські науковці вирішили покласти край суперечкам стосовно того, чи приносить червоне вино користь серцю.

У дослідженні, яке провели вчені з Університету Барселони та госпітальної клініки Барселони, взяли участь 1232 добровольці.

Усі вони не мали серцево-судинних захворювань на початку дослідження. Але мали діабет 2 типу або комбінацію факторів ризику серцево-судинних захворювань, таких як куріння, високий кров’яний тиск, високий рівень холестерину, надмірна вага або сімейна історія серцево-судинних захворювань.

За майже 5 років, поки тривало дослідження, було зареєстровано 685 випадків серцево-судинних захворювань, включаючи інфаркти, інсульти або смерті внаслідок серцево-судинних захворювань.

Дослідники виявили, що споживання від половини до цілого келиха вина на день  знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 50%.

Одна склянка на тиждень або менше половини склянки на день – знижують ризик серцево-судинних захворювань на 38%. Однак цей захисний ефект зникає у тих, хто випивав більше однієї склянки на день.

На думку вчених, це дослідження демонструє важливість помірного споживання вина в рамках здорового режиму харчування (всі учасники дотримувалися середземноморської дієти).

Найкраще захисні ефекти вина спрацьовують у віці 35-40 років.

«Дослідження показує, що вживання від трьох до 35 ​​келихів вина на місяць пов’язане зі зниженням ризику серцевих захворювань. Користь зникає, якщо кількість випитого вина збільшується. Отже, не більше пляшки вина на тиждень, не більше келиха на день», – підсумовує результат робот іспанських колег професор Пол Лісон, кардіолог-консультант і професор серцево-судинної медицини Оксфордського університету.

Вас це може зацікавити: Названо проміжок часу, коли вино сприяє схудненню 

Вчені зясували, якій категорії людей алкоголь шкодить найбільше

З яким напоєм експерти не рекомендують поєднувати алкоголь – наслідки непередбачувані

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист