Пікантні баклажани – одна з найсмачніших заготовок. Їх можна їсти з рибою чи м’ясом, з гарніром або просто викладати на шматочок свіжого чорного хліба – кращої закуски годі й шукати!
Цей рецепт дуже простий і не потребує стерилізації.
1,5 кг баклажан
1,5 кг помідорів
800 г солодкого перцю
2 шт. гострого перцю (якщо любите дуже гостре, покладіть більше)
1 головка часнику
2 ст. л. солі
125 г цукру
150 мл олії
50 мл оцту 9%
15 шт. чорного перцю горошком
3 лаврових листа
Овочі помити. У помідорів та перцю видалити плодоніжки (у перцю – ще й насіння), кожен плід розрізати на кілька частин. Часник почистити. Баклажани порізати кільцями.
Усі овочі, крім баклажанів, перекрутити на м’ясорубку і перекласти в каструлю. Додати сіль, цукор, оцет, олію і поставити на вогонь.
Після того, як закипить, варити 20 хвилин.
У киплячу аджику викласти баклажани, перець горошком та лавровий лист. Довести до кипіння і варити на мінімальному вогні ще 20 хвилин.
Гарячі баклажани розкласти в стерилізовані банки, залити аджикою до самого верху і закрутити кришками.
Перевернути вгору дном і закутати ковдрою, поки не вихолонуть.
Вас це може зацікавити: Смажені баклажани з солодкою цибулею