Як приготувати гострі баклажани в аджиці по-грузинські на зиму – швидко й без мороки

Пікантні баклажани – одна з найсмачніших заготовок. Їх можна їсти з рибою чи мясом, з гарніром або просто викладати на шматочок свіжого чорного хліба – кращої закуски годі й шукати!

Цей рецепт дуже простий і не потребує стерилізації.

1,5 кг баклажан

1,5 кг помідорів

800 г солодкого перцю

2 шт. гострого перцю (якщо любите дуже гостре, покладіть більше)

1 головка часнику

2 ст. л. солі

125 г цукру

​​150 мл олії

50 мл оцту 9%

15 шт. чорного перцю горошком

3 лаврових листа

Овочі помити. У помідорів та перцю видалити плодоніжки (у перцю – ще й насіння), кожен плід розрізати на кілька частин. Часник почистити. Баклажани порізати кільцями.

Усі овочі, крім баклажанів, перекрутити на м’ясорубку і перекласти в каструлю. Додати  сіль, цукор, оцет, олію і поставити на вогонь.

Після того, як закипить, варити 20 хвилин.

У киплячу аджику викласти  баклажани, перець горошком та лавровий лист. Довести до кипіння і варити на мінімальному вогні ще 20 хвилин.

Гарячі баклажани розкласти в стерилізовані банки, залити аджикою до самого верху і закрутити кришками.

Перевернути вгору дном і закутати ковдрою, поки не вихолонуть.

Вас це може зацікавити: Смажені баклажани з солодкою цибулею

Після цього салату ви полюбите баклажани

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист