Якщо хочеться гострих відчуттів під час застілля, приготуйте маринований гострий перець!
Цей перець готується дуже просто, але може дати фору будь-якій страві. Він ідеально підходить до м’яса, а з алкоголем просто солодка парочка. Закривайте якомога більше, щоб вистачило до нового врожаю.
1 кг гострого перцю
1 л томатного соку (можна зродити самостійно або купити готовий)
3 зубчики часнику
20 г солі
3 ст. л. солі
½ ст. л. чорного меленого перцю
4 шт. лаврового листа
1 скл. оцту 9%
200 мл олії
Перець помити, відрізати плодоніжки (так маринад краще просочить стручки).
Скласти у чисті стерилізовані банки.
До томатного соку додати сіль, цукор, лавровий лист і на невеликому вогні варити протягом 20 хвилин.
Додайте оцет і пропущений через прес часник (або ж його можна подрібнити зручним для вас способом), перемішати, довести до кипіння.
Залити киплячим маринадом перець до верху.
Закрити металевими кришками, перевернути вгору дном і накрити ковдрою до повного остигання.
Вас це може зацікавити: Як приготувати гострі баклажани в аджиці по-грузинські на зиму – швидко й без мороки