Тісто на пельмені – це найпростіше тісто в кулінарії. Але якщо хочете, щоб воно було смачне, не завадить знати деякі секрети приготування.
Пельмені – це паличка-виручалочка для господині. Якщо вони є в морозилці, це означає, що за будь-яких обставин родина не залишиться голодною – буквально за 15 хвилин можна приготувати ситну вечерю. Головне, викроїти трохи часу і завчасно наліпити пельменів про запас.
Приготування пельменів починається з тіста. Побутує думка, що впоратися з ним може навіть господиня, яка раніше не мала справ ні з яким тістом.
І справді, що складного? Борошно, сіль, вода і трохи олії – увесь набір продуктів. Трохи зусиль, щоб гарно вимішати – і готово! Однак тісто може бути вийти гливким, надто тугим або рватися.
Тому врахуйте наступні моменти:
● борошно на пельмені має бути високої якості. Якщо воно першого чи другого гатунку, для замішування тіста може знадобитися більше води, ніж вказано в рецепті;
● яйця в тісто краще не додавати – вони його зроблять більш тугим;
● тісто на пельмені потрібно добре вимішати. А потім загорнути у плівку й дати «відпочити» 30-40 хвилин. Після цього ще раз обмішати і тільки тоді брати в роботу – воно буде максимально еластичним;
● додайте до тіста манної крупи. Зовсім небагато – досить чайної ложки на 500 г борошна. Вона пом'якшить тісто, зробить його більш пористим на ніжним. Але при цьому тісто залишатиметься еластичним і смачним. Секрет манної крупи в тому, що вона дуже дрібна, гарно вбирає вологу і утримує її. Завдяки цьому тісто не пересихає.