Якщо у вас залишилось в запасі ще багато гарбуза, саме час спекти з нього гарбузовий хліб. Запросіть друзів, наваріть глінтвейну і подавайте з гарбузовим хлібом! Повірте, всі будуть у захваті.
250 г гарбуза
175 г кукурудзяного борошна
100 г пшеничного борошна
200 мл молока
2 стеблини зеленої цибулі
1 ст. л. цукру
2 яйця
0,5 ч. л. солі
1 ст. л. розпушувача
4 ст. л. рослинної олії
2 ст. л. гарбузового насіння
Гарбуз натерти на великій тертці. Зелену цибулю подрібнити.
У мисці змішати просіяне пшеничне і кукурузне борошно, розпушувач, цукор, гарбуз, цибулю і сіль. Влити молоко, перемішати.
Додати яйця та олію, вимісити тісто. Додати гарбузове насіння й ще раз вимісити.
Викласти тісто у форму для випікання. Поставити в розігріту до 200°С духовку на 25 хв. Вийняти готовий хліб із духовки, дати постояти 10 хв. Дістати з форми та розрізати на шматки. Подавати теплим.
Вас це може зацікавити: Ірландський содовий хліб: найпростіший рецепт без дріжджів і закваски, з яким впорається навіть новачок