Які квіти висівати в травні-2024, щоб побачити велике літнє цвітіння в теплі місяці

Клумби вже радують яскравими кольорами. Але у садівників ще багато справ: у травні саме час сіяти чергову партію краси, яка радувати око до весни. Розповідаємо, які саме рослини ідеально підходять для травневого посіву.

Цинії

Для нас більш звична назва «майори». Але це не змінює суті цих розкішних яскравих квітів, які вражають своєю різноманітністю. Широкий спектр кольорів (білі, жовті, червоні, кремові, помаранчеві, бузкові, лілові, фіолетові, бордові, червоні з жовтими кінчиками), форм (помпонні, хризантемовидні, жоржиновидні) – у них є все для того, щоб стати окрасою саду. Головне, посіяти в родючий ґрунт і регулярно його поливати. Бонусом ви отримаєте в саду багато метеликів, які обожнюють цинії.

Космея

Ніжна, витончена космея ідеально підходить для того, щоб заповнити прогалини між квітами і при цьому не перевантажити клумбу. Вона не надто любить вологу, тому сіяти її краще в добре дренований ґрунт і на місці, де багато сонця. Хоча півтінь для неї теж підійде.

Чорнобривці

Скільки б не з’являлося нових видів квітів, якими б не були садові тренди, чорнобривці залишаються душею саду. Вони дуже милі, запашні і невибагливі. Дренований ґрунт, багато сонячного світла – порція краси і свіжості вашій клумбі гарантована.

Лаванда

Приємний ароматом плюс ніжний фіолетовий колір, приємний для ока і заспокійливий для нервової системи – за це ми й любимо лаванду. Ландшафтні дизайнери використовують її, коли хочуть додати саду елегантності. Лаванда теж любить сонце. Також її потрібно достатньо місця, щоб вона могла розростатися і показати себе у всій красі.

Сальвія

На клумбі ці яскраві червоні квіти, ніби палаючі свічки. моментально привертають увагу. Проте сальвії можуть бути не тільки червоного кольору – білого, вершкового, рожевого, фіолетового, всі відтінки червоного і навіть біколори – коралові з білими цятками, червоні з білими штрихами тощо. Розкішно виглядає і один колір на клумбі в компанії інших квітів, і асорті з одних сальвій. Люблять сонце і регулярний полив

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист