Процес приготування котлет завжди закінчується серйозним прибиранням, адже бризки жиру летять по всій кухні. Але є спосіб уникнути бруду і зробить процес приготування приємнішим.
Хрустка скоринка на котлетах чи рибі – це найсмачніша частина страви. Але до довше вони смажаться, тим довше потім доводиться відмивати від жиру плиту, робочу поверхню, стіну і навіть підлогу.
Досвідчені господині знають, як мінімізувати забруднення: потрібно перед приготуванням протерти сковороду оцтом.
Це порада здається дивною, але вона має сенс. Справа в тому, що у процесі
смаження з продуктів виділяється волога. Вона миттєво випаровується, потрапляє в розпечену олію і розлітається у вигляді бризок.
Якщо перед приготуванням нанесений на сковороду оцет, він утворить захисний шар, який знижує випаровування вологи і, відповідно, запобігає розбризкуванню олії.
Для цього потрібно змочити паперовий рушник яблучним або столовим оцтом, протерти гарячу сковороду, а потім налити в неї жир.
Цей лайфхак можна використовувати, коли ви смажите м'ясо, риби, овочі та гриби. На смак страви процедура абсолютно не вплине, але зекономить господині немало часу та нервів.
Вас це може зацікавити: На якій олії найкраще смажити рибу, щоб утворювалося мінімум токсичних речовин
Дешева і шкідлива: яка олія викликає запалення всього організму