Гарбуз, фарширований рисом та грибами, запечений в духовці

Залежно від начинки такий фарширований гарбуз може бути гарніром, а може стати  основною стравою.

Для таких страв найкраще підходять фактурні ребристі гарбузи – вони ефектно виглядають і зручно розрізаються на порції по ребрах. Але можна використовувати ті, які знайдете. 

Інгредієнти на гарбуз вагою близько 1,5 кг:

250 г готового відвареного рису

150 г печериць

1 велика цибулина

2 зубчики часнику

1 ст. л. оливкової олії

50 г твердого сиру

сіль, перець, зелень за смаком

Акуратно вирізати у гарбуза кришечку, дістати насіння. Накрити гарбуз фольгою та запікати в духовці 50-60 хвилин при 200°С (орієнтуйтеся на товщину стінок та розмір гарбуза). Коли приготується, посолити усередині.

Цибулю нарізати кубиками, часник довільно. Обсмажити разом на оливковій олії до прозорості.

Гриби нарізати на четвертинки і додати до цибулі, обсмажувати 2-3 хвилини. Посолити і поперчити.

Змішати гриби з готовим рисом, приправити натертим сиром та акуратно викласти в гарбуз, не утрамбовуючи.

Поставити в духовку на 20 хвилин, щоб сир рівномірно розплавився. Подавати гарячим. Смачного!

Вас це може зацікавити: Пряний рис у гарбузі

Як смачно запекти в духовці тріску з томатами та квасолею

Пухкі та ніжні картопляні котлети: оригінальна страва з простих інгредієнтів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист