Ніколи не робіть цього: 5 звичок, які зістарять шкіру на 10 років

Не тільки вік, неправильний догляд і харчування залишають відбиток на нашій шкірі. Передчасне старіння може провокувати  ряд звичок – таких, на які ми ніколи б не подумали.

Для того, щоб у 35 не виглядати як у 50, слід уникати наступних звичок.

Терти очі

У шкірі навколо очей майже немає підшкірно-жирової клітковини і сальних залоз, тому вона дуже тонка і чутлива. Якщо її інтенсивно терти, можна пошкодити тонкі капіляри навколо повік. Це призводить до передчасного старіння шкіри у цій зоні і появи зморшок. Саме тому шкіра навколо очей потребує особливого догляду. Для цього використовують засоби догляду з гіалуроновою кислотою, гліцерином, вітаміном Е, амінокислотами, алое, пантенолом.

Мало спати

Від нестачі сну страждає не тільки психіка, а й шкіра. Вона тьмяніє, з'являються синці під очима, набряки. Загалом людина має втомлений вигляд. Експеримент, проведений корейськими вченими, показав: якщо спати менше 8 годин, візуально ви виглядатиме на 5, а то й на 10 років старшими. Коли жінкам, які звикли спати по 8 годин на добу, в рамках дослідження урізали сон до 4 годин, після першої ж ночі у них знизилася зволоженість дерми. А на 4-й день з’явилися дрібні зморшки.

Спати обличчям у подушку

Навіть якщо це ваша улюблена поза, доведеться змінювати звички. Якщо спати обличчям в подушку, на ньому можуть утворюватися зморшки. У молодому віці, поки шкіра пружна, вони розгладжуються вранці. Але чим далі, тим більше слідів залишається на лобі, щоках та шиї. І позбутися їх важко навіть за великі гроші.

Багато часу проводити на сонці

Надто багато ультрафіолету згубно для шкіри. Вона пересихає, грубішає, стає менш еластичною, знижується тонус, з'являються пігментні плями. Це явище навіть має окрему назву: фотостаріння. Уникнути його можна, обмежуючи своє перебування на сонці і користуючись якісними сонцезахисними засобами з високим рівнем SPF

Вживати солодощі

Еластичність та пружність шкірі забезпечують еластин та колаген. Коли ми їмо солодощі, цукор запускає  процес глікування. При цьому колагенові та еластинові волокна починають стрімко втрачати свої функції: вони погано утримують вологу,  знижується тонус та пружність шкіри. Вона стає сухою, в’ялою, з’являються зморшки.

Це вас може зацікавити: Проста вправа для обличчя: займає секунди, а молодшими робить на кілька років

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист