П’ять рослин, які захистять вашу оселю від мух

Ви можете розвішувати в оселі скільки завгодно липучок від мух і розставляти для них пастки. Але найкраще з цими небажаними гостями упораються кілька рослин у горщечках.

З настанням тепла мухи атакують всі місця, де можна хоч чимось поживитися. Вони набридають і розносять на лапках та крилах мікроби. Тому позбутися їх – логічне бажання кожного. Зробити це можна красиво, не витрачаючи зусиль. Вірніше, все можуть зробити за нас рослини, яких мухи не можуть терпіти.

Венерина мухоловка (діонея). Якщо вже рослина має таку назву, гріх не скористатися її «послугами». Навіть якщо в будинок прорветься кілька мух, вони стануть обідом чи вечерею для привабливого м’ясоїдної рослини. До речі, щоб розпізнати здобич, венериній мухоловці потрібно близько 20 секунд. А на те, щоб закрилася пастка, – 0,1 секунди. Для людини вона абсолютно безпечна. Купити мухоловку не проблема, вирощувати її не складно – головне, щоб було багато сонця. За нею цікаво спостерігати, тому згодиться вона не тільки для нейтралізації комах.

Розмарин. Господині вирощують його заради смакових якостей. Однак розмарин має ще й специфічний дуже тонкий запах. Для людини від майже не відчутний, а от комахи відразу його фіксують і дають задній хід.

Базилік. Його тримають під рукою – десь на кухонному підвіконні, щоб відщипнути кілька листочків для салату, рибної чи м’ясної страви або консервації. Дехто навіть до чаю його додає! На відміну від людей, мухи цей різкуватий запах на дух не переносять

Меліса. Її теж нерідко вирощують на підвіконні. А можна просто посадити біля входу в будинок (якщо йдеться про приватний). Меліса має високий вміст цитронелової олії, яка вважається потужним рослинним репелентом. Відлякує не тільки мух, а й комарів, мошок, тарганів, бліх і клопів.

Лаванда. Є такі любителі цієї красуні, що вирощують її навіть у домі. Але це зовсім не обов’язково – можна просто поставити кілька букетів, щоб мухи зрозуміли: тут їм ловити нічого.

Вас це може зацікавити: Які кімнатні квіти не виживуть влітку на підвіконні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист